İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis, 'ombudsman' seçecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'ndan oluşan Karma Komisyon, kamu denetçisi adaylarının belirlenmesi için alt komisyon oluşturdu.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş'in, başkanlığında toplanan Karma Komisyon'da, kamu başdenetçiliği ve kamu denetçiliği için yapılan başvurular ele alındı.

Daniş, 25'i kamu başdenetçiliği, 779'u kamu denetçiliği için toplam 804 kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti. Mehmet Daniş, kamu başdenetçiliği için başvuranlardan birinin, kamu denetçiliği için başvuranlarda 108'nin kadın olduğunu söyledi.

Mehmet Daniş, komisyonun aday adayları ile ilgili olarak siyasi parti bağlantısı olup olmadığı, arşiv kayıtları ve kamu haklarından yasaklı olup olmadığı konusunda Adalet Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bilgi talep ettiğini söyledi.

Komisyonda daha sonra 779 kamu denetçisi adayının dosyalarını incelemek ve 15 aday belirlemek üzere 13 üyeden oluşan alt komisyon oluşturuldu. Alt komisyon, belirlediği 15 adayı, 15 gün içinde üst komisyona bildirecek. Üst komisyon, bu adaylar içinden 5 kamu denetçisi seçecek.

Komisyonda ayrıca 9 Kasım Cuma günü, 25 kamu başdenetçisi adayının karma komisyona davet edilerek dinlenmesine karar verildi. Adaylara beşer dakika süre tanınması kararlaştırıldı. Komisyon, üç başdenetçi adayının ismini 14 Kasım Çarşamba gününe kadar Genel Kurul'a sunacak. Genel Kurul'da söz konusu adaylar içinden bir kamu başdenetçisi seçilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber