Meclis'te 'yalakalık' tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 17:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Dışişleri bütçesi görüşmelerine TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır da katıldı. Bozkır söz aldığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek kullandığı, ?Sayın Genel Başkanı Somali diye Kenya'ya götürdünüz hala kendini Somali'ye gitti sanıyor? sözleri CHP'li vekillerin tepkisini çekti. Bu sırada Bozkır'ı savunan Dışişleri Komisyonu Üyesi Çağatay Kılıç'a, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, ?Çık buradan. Bu komisyonun üyesi değilsin? diye bağırdı. CHP'li Mevlüt Aslanoğlu ve İzzet Çetin'in de tepki gösterdiği olaylarda, Çetin, diplomat kökenli Bozkır'a, ?Dışişleri'nde anca yalakalığı öğrenmişsin? demesi tansiyonun iyice tırmanmasına neden oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çıkan tartışmada, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'nun ile CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, birbirinin üzerine yürüdü.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dışişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

Bütçe üzerinde görüşünü açıklayan CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, dış politikaya ilişkin eleştirilerde bulundu.

Yemen'de bir gemide silah çıktığını anımsatan Loğolu, ''(Araştırıyoruz) dediler. Bu konuda çok inandırıcı bir açıklama yapılması lazım'' dedi.

Loğolu, AB projesinin rafa kaldırıldığını öne sürdü.

AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, konuşmasına, bazı eleştirilere cevap vereceğini söyleyerek başlamasına, CHP'li milletvekilleri, ''Eleştirilere ve sorulara sayın Bakan cevap verir'' diyerek tepki gösterdiler.

AB projesinin rafa kaldıranın, 1970'li yıllarda AB'den vazgeçenin CHP Hükümeti olduğunu ifade eden Bozkır, Loğoğlu'nun ''sorunsuz komşu olmadığına'' ilişkin sözlerine atıf yaparak, ''Sayın Loğoğlu'nun matematik bilgisi beni şüpheye düşürüyor'' dedi.

Bozkır, ''Türkiye'nin 13 komşusuyla sorunu vardır demek olaylara sadece Suriye penceresinden bakmaktan ibarettir'' diye konuştu.

Türkiye'nin, komşularıyla en iyi ilişkilerini yaşadığı dönemden geçildiğini söyleyen Bozkır, ''Siz Genel Başkanınızı Somali'ye götüreceğiz diye Kenya'ya götürdünüz. Genel Başkan da hala Somali'ye gittiğini zannediyor'' dedi.

Bozkır'ın konuşması sırasında CHP'li milletvekilleri, eleştirilere cevabın Bakan tarafından verilmesi gerektiğini tekrarlayarak, Bozkır'ın sözlerine tepki gösterdiler.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve Mevlüt Aslanoğlu, AK Parti sıralarının önüne giderek tepkilerini sürdürdüler. Ayaydın, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç'a tepki göstererek, salondan çıkarılmasını istedi.

Bu sırada Komisyon Başkanı Lütfi Elvan oturuma ara verdi.

Verilen arada da Ayaydın'ın, ''Konut kirasına yılda 600 bin TL vermek yazık değil mi-'' sözlerine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da ayağa kalkarak, ''beklersin ve cevabını alırsın'' karşılığını verdi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'nun Ayaydın'a tepki göstermesi üzerine iki milletvekili birbirinin üzerine yürüdü. İki milletvekilini partili arkadaşları araya girerek durdurdular.

Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Bozkır'ın bakanlık adına cevap veriyormuş gibi bir imaj oluştuğunu, böyle bir ifade kullanmasının yanlış olabileceğini ancak iktidar milletvekillerinin de muhalefeti eleştirebileceğini kaydetti.

Yeniden söz alan Bozkır da ''Ben Bakan adına konuşmuyorum, şahsım adına görüşlerimi söylüyorum'' dedi.

Loğoğlu da yeniden söz alarak, ''Sayın Bozkır, kendisinin 38 yıllık tecrübesinden bahsetti. Bu komisyonda aydınlatıcı, bilgilendirici bir konuşma yapmak için bir 38 yıla daha ihtiyacı var'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber