Gün farkıyla kadroyu kaçıranlar unutulmamalı

Geçtiğimiz hafta sonunun en önemli haberi, Başbakan Erdoğan'ın Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e, belediye sözleşmelilerinin kadroya geçirilmesi konusunda talimat vermesiydi. Belediye sözleşmelilerinin kadroya geçebilmesi için yasal düzenleme gerekmektedir. Yasal düzenleme sırasında, 2011 yılında gün farkıyla kadroyu kaçıranlar da unutulmamalıdır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmelilere kadro veren düzenleme 632 sayılı KHK ile yürürlüğe konulmuştur. Bu KHK, 4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

632 sayılı KHK, sadece 4 Haziran 2011 tarihinde görevde olan sözleşmeli personele kadro vermiştir. KPSS sonuçlarına göre 4 Hazirandan önce yerleşmiş olmasına rağmen, belge verme gibi prosedür işlerinden dolayı atama işlemi 4 Haziran'dan sonraya kalanlar ise kadro alamamıştır. Bu durumda olanlar, daha önce idare mahkemelerinde dava açmış, ancak idare mahkemelerinde kazanılan davalar Danıştay'da bozulmuştur.

Yeni bir yasal düzenleme yapılırken, 4 Haziran'dan önce KPSS ile yerleştiği duyurulmasına rağmen atama işlemi 4 Hazirandan sonraya kalanlar da unutulmamalı ve bu konudaki mağduriyet de giderilmelidir.

* Gün farkıyla kadroyu kaçırmak adalet midir?
* Kadroyu gün farkıyla kaçıran sözleşmelilere 2. kötü haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber