Sözleşmeli personelin atama ve nakil yönetmeliğinde kur'a ya tabi olanlar açısından değişiklik yapıldı.

Haber Giriş : 30 Ekim 2003 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli personelin atama ve nakil yönetmeliğinde kur'a ya tabi olanlar açısından değişiklik yapıldı.

Bilindiği üzere, 2.9.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği ile "Uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacı pozisyonlarına yapılacak atamalarda" kur'a uygulanacağı belirtilmiştir.

Bugün, bu kur'a yönteminde iki değişiklik yapıldı. Önceki yönetmelikte kur'a tabi olan personel ilan edilen sözleşmeli pozisyonlardan en az üç tercihte bulunabiliyorken, bu yeni değişiklikte "en az üç" ifadesi "en çok üç olarak değiştirilmiştir. Dolaysıyla adaylar en fazla üç tercihte bulanabileceklerdir.

Yapılan ikinci değişiklikte ise kur'aların bilgisayar ortamında da yapılmasına imkan sağlanmaktadır.


Sağlık Bakanlığından:

30.10.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ?2/9/2003 tarihli ve 25217 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının birinci cümlesindeki "en az üç" ibaresi "en çok üç" olarak değiştirilmiş, aynı maddenin beşinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Bakanlık isterse kuraları bilgisayar ortamında gerçekleştirebilir. Kuraların bilgisayar ortamında yapılması halinde, kura işlemleri ve sonuçları kurayı yapan birim tarafından onaylanarak bir tutanakla Merkez Sınav ve Kura Komisyonuna teslim edilir."

Yürürlük
MADDE 2 ?Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 3 ?Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber