CHP'li Ağbaba: MEB burs paralarını bankalarda işletiyor mu?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı (PYBS) kazanıp, burs parası alması gereken öğrencilere aylardır burs paralarının ödenmediğini belirterek, "Burs paralarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bankalarda işletildiği iddiaları doğru mudur" diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP Milletvekili Veli Ağbaba, "Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazanan başarılı öğrencilere 3 ayda bir ödenmesi gereken burs paralarının ödemesi konusunda uzun zamandır sıkıntılar yaşanmaktadır. Burs alan öğrenciler ve aileleri paraların zamanında ödenmemesi nedeniyle mağdur olmaktadır" dedi.

"PYBS'ye göre Malatya ilinde ve Türkiye genelinde kaç öğrenciye burs verilmektedir? Devlet tarafından ödenen burs miktarları illere göre ne kadardır? Bursluluk sınavını kazanan öğrencilere hangi tarihlerde burs paraları ödenmektedir? 2011 ve 2012 yıllarında burs paralarının öğrencilere ödendiği tarihler nelerdir? PYBS'ye girerek burs almaya hak kazanan öğrencilere 3 ayda bir ödenmesi gereken paraların bazen 4, bazen 5 ayda bir ödendiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise gecikmenin sebebi nedir" sorularını yönelten Ağbaba, şöyle devam etti:

"3 ayda bir ödenmesi gereken burs paralarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bankalarda işletildiği iddiaları doğru mudur? Bakanlığınızın burs paralarını yatırdığı banka var mıdır? Var ise burs paralarından elde edilen gelir ne kadardır? Bu gelir nerelerde kullanılmaktadır? Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için sabırsızlıkla beklediği burs paralarının ödemesinin geciktirilmesi Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber