Genel Kurul 'Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nu görüşüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 18:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nda, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı üzerinde usul tartışmaları sürüyor.

CHP, MHP ve BDP'nin grup önerilerinin kabul edilmemesinin ardından tasarının görüşmelerine geçildi.

Komisyon ve hükümetin yerini almasının ardından, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, komisyon raporuyla ilgili dün yaptıkları itirazları yineledi.

Bunun üzerine Başkanvekili Yakut, usul tartışması açtı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, komisyon çalışmalarını yaptığını, raporu tanzim ederek Genel Kurul'a gönderdiğini kaydetti.

Bu raporun geri gönderilmesi hususunda Genel Kurul'un yetkisi bulunmadığını belirten Canikli, komisyon çalışmalarında usul olarak en ufak bir eksiklik olmadığını söyledi.

Canikli, madde numaralarını, redaksiyon çerçevesinde Komisyon tarafından değiştirme yetkisinin de bulunduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bu tasarının millete hayırlı olmadığını savunarak, tasarıya ilişkin eleştirilerde bulundu.

Millet adına mücadele yürüttüklerini belirten Vural, alt komisyon raporunun hazırlanmasının İçtüzük'e aykırı olduğunu öne sürdü.

Vural, komisyon raporunda gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra görüşülmesini istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, dün bu itirazın Başkanlık Divanı tarafından karara bağlandığını hatırlatarak, ''Usulsüz olan bu tartışmanın yeniden gündeme gelmesi. Burada en ufak bir hukuksuzluk, İçtüzük ihlali yok'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bu tasarıya muhalefet yapacaklarını hır fırsatta dile getirdiklerini belirterek, bunun masum bir tasarı olmadığını, yanlışlıkları hoşgörüyle karşılamayacaklarını söyledi.

Şandır, ''6 maddelik kanunu rapora bağlıyorsunuz, komisyonda müzakere açıyorsunuz, sonra aldığınız bir redaksiyon yetkisiyle bu kanunu 37 maddeye çıkartıyorsunuz ve Genel Kurul'a getiriyorsunuz. Çekin kanunu komisyona, raporunuzu ona göre bağlayın. Bu iş yanlış'' diye konuştu.

İçişleri Komisyonu Başkanı Muammer Güler, komisyondaki görüşmelerde, 4. madde üzerindeki önerge işlemlerinin her fıkra üzerinde teker teker yapıldığını kaydetti.

Güler, muhalefet şerhlerinde, 4. maddenin fıkralarının ayrı maddeler şeklinde düzenlenmesine dair eleştiri yer almadığını kaydetti.

Usul tartışması sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber