Başbakanlıkta kendini yakan vatandaş, belediyenin cezasına kızmış/ Video

Haber Giriş : 08 Kasım 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer A. (39), dün Başbakanlık önünde üstüne benzin dökerek kendini yakmak istedi.

Zaman Gazetesi, yaralanan eylemcnin esnaf oluğunu ve belediyenin kestiği 3 bin liralık cezayı protesto etmek için, eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.

Elinde ve yüzünde yaralar oluşan Ömer A.'ya ilk müdahale ambulansta bulunan sağlık görevlilerince yapılmış ve ardından da Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık tedavi birimine kaldırılmıştı.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Başbakanlık Merkez Binası üzerine benzin dökerek kendini yakma girişiminde bulunan Ömer A.'nın yüz, boyun ve el bölgesinde yüzde 10 oranında ikinci dereceden yanık bulunduğunu belirterek, hastanın yoğun bakım şartlarında tedavi edildiğini bildirdi.

Prof. Dr. Zengin, Ömer A.'nın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldıktan sonra basın mensuplarının sorusu üzerine, Ömer A.'nın yüz, boyun ve el bölgesinde yüzde 10 oranında ikinci dereceden yanık bulunduğunu söyledi.

Öte yandan, Ömer A.'nın 2005 yılında Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde psikolojik tedavi gördüğü belirtildi. Ömer A.'nın aileden miras kalan bir arsayla ilgili belediyeyle yaşadığı bir sorun nedeniyle eylemi gerçekleştirdiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber