İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üstün yetenekliye 'erken' üniversite

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 14:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Üstün Yetenekli Çocukların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamlayarak taslak raporunu oluşturdu.

TBMM - Meltem Yılmaz

Meclis Araştırma Komisyonu, üstün yetenekli çocukların üstten ve yetkin oldukları alanlara ilişkin üniversitelerden ders alabilmesini ve üniversiteye erken başlaması gibi konularda düzenlemeler yapılmasını önerdi.

Üstün yetenekli çocukların keşfi, eğitimleriyle ilgili sorunların tespiti ve etkin istihdamlarının sağlanması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamlayarak taslak raporunu oluşturdu. Son hali milletvekillerinden gelecek öneriler doğrultusunda şekillenecek olan komisyon raporu, daha sonra TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Öneriler

Örgün eğitimde üstün yetenekli çocukların eğitimi için farklı eğitim modelleri geliştirilmesinin, her sınıf düzeyinde zenginleştirilmiş müfredat oluşturulmasının talep edildiği raporda, yer alan bazı öneriler şöyle:

Bütün eğitim kademelerinde görev yapmakta olan öğretmenlerin üstün yeteneklilerin eğitimi konusunda farkındalık ve yeterliliklerinin arttırılmasına yönelik hizmet içi eğitimlerin düzenlenmeli, bu konuda öğretmen el kitapları ve diğer öğretim materyalleri hazırlanmalıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber