ÖSYM: KPSS lise tercih işlemlerinde alan kontrolüne hazırız

KPSS tercih işlemlerinde yıllardır önemli bir sorun yaşanmaktadır. Lise düzeyinden tercih bildiren adaylar için alan kontrolü yapılamamaktadır. Dün bu konuyu haberleştirmiştik. (Tıklayınız.) DPB, 8 Kasım itibariyle "nitelik kod listesini" güncelleştirdi. ÖSYM yetkilileri de, lise düzeyindeki adaylar için nitelik kod kılavuzundaki sorunlar giderilmiş ise, alan kontrolünü yapabileceklerini bildirdi. Bu durum, sorunun çözüldüğü anlamına geliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardır hem lisans hem de önlisans düzeyindeki tercih işlemlerinde, alan kontrolü yapılabilmektedir. Bu sayede bir aday, mezuniyet şartlarını taşımadığı bir kadroyu, ÖSYM'nin sitesindeki tercih listesine yazamamaktadır. Bu sayede, öğrenim açısından nitelikleri tutmayan adayların yerleştirilmesinin önüne geçilmektedir. Kadrolar boş kalmamaktadır.

Ancak, lise düzeyinden tercih yapan adaylar, bu uygulamadan yararlanamamıştır. Bu nedenle, her tercih işleminde kadrolara yerleştirme yapılmasına rağmen, bazı adayların öğrenim nitelikleri tutmadığı için atamalar yapılamamakta ve kadrolar boş kalmaktadır.

2012 yılı KPSS sınavı sonrasında, lise düzeyindeki kadrolarda bu sorunun yaşanmaması gerektiğini dün yayınladığımız haberde belirtmiştik. DPB, nitelik kod kılavuzunu 8 Kasım 2012 tarihi itibariyle güncelledi. Memurlar.net'e bilgi veren ÖSYM yetkilileri de, kodlama çalışmalarını tamamladıklarını, gerekli güncel nitelik kod kılavuzunun taraflarına ulaşması halinde, alan kontrolü yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

2012 Ocak ayında yer alan takvime göre, kamu kurumları 2012/2 KPSS tercih işlemlerinde yer almasını istedikleri kadroları 21 Eylül'e kadar DPB'ye bildirdi. kadrolar yine takvime göre 19 Ekim itibariyle ÖSYM'ye gönderildi. Yerleştirmeler için başvurular 19 ila 28 Kasım arasında alınacak

DPB'nin güncelleştirilmiş kod listesi için tıklayınız.

Lisans
Önlisans
Lise
Özel koşul
Cinsiyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber