CHP'ye Yenimahalle şoku../ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Meclis'te geceyarısı önergesiyle Ankara Yenimahalle'nin bazı mahalleleri Çankaya ve Etimesgut ilçelerine bağlandı. CHP'li vekiller duruma büyük tepki gösterdi...

ÇAYYOLU-ÇANKAYA

AKP ve CHP'liler arasında tartışma çıktı. AK Partili Salih Kapusuz, Yenimahalle'nin fiziki olarak birbiri ile irtibatı olmayan dağınık iki bölgeden oluştuğunu, bu durumun ortadan kaldırıldığını belirtti.

Tartışma yaratan önerge kabul edildi.

Yenimahalle'ye bağlı Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu dışında kalan kısımları Şehitali Mahallesi ile birleşecek. Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye mahalleleri, Etimesgut'a bağlanacak.

Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri Çankaya'ya katılacak.

Yenimahalle yerel seçimlerinde Çayyolu, Konutkent, Ümitkent ve Korukent'te ağırlıklı olarak CHP'ye oy çıkıyordu.

Gökçek: Meclis trajikomik bir olayı düzeltti

Yenimahalle ilçesinin mahalleleriyle ilgili düzenleme, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i memnun etti. ?Trajikomik bir olay TBMM tarafından düzeltilmiştir.? değerlendirmesini yapan Gökçek, Meclis'in almış olduğu kararın, şehircilik ve plancılık açısından son derece doğru olduğunu söyledi. Türkiye'de iki parçadan oluşan hiçbir ilçe belediyesi olmadığına dikkat çeken Gökçek, ?Yenimahalle'nin ilk sınırları tespit edilirken yapılan planlama son derece trajikomik bir olaydı. Büyükşehir Belediye Yasası ilk uygulamaya konulduğunda, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Mehmet Altınsoy zamanında ilçelerin ilk sınırları kaymakamlar tarafından tespit edilmişti. Yenimahalle kaymakamı, o dönemde Çayyolu tarafında oturduğu için evinin bulunduğu yerin Yenimahalle sınırları içerisinde kalmasının uygun olacağını söylemiş ve plan böyle geçmişti. Böylesine trajikomik bir olayın TBMM tarafından düzeltilmiş olması takdire şayan bir olaydır. Ankara için hayırlı olsun.? dedi.

Fethi Yaşar: AK Parti Yenimahalle'yi almak için sınırları değiştirdi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Çayyolu'nun Çankaya Belediyesi'ne bağlanmasını eleştirdi. Kendilerinin böyle bir şeyden haberlerinin olmadığını belirten Yaşar, gece saat 03.30'da verilen bir önerge ile sınırların değiştiğini dile getirdi. Yaşar, Çayyolu ve Batıkent'in ilçe olması gerektiğini savunarak, AK Parti'nin Yenimahalle Belediyesi'ni almak için bu tür siyasetlere başvurduğunu iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber