Bakanlık, başhekimlerle yollarını ayırıyor/ Video

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

900'e yakın devlet hastanesi, Kamu Hastane Birlikleri bünyesinde birleştirilince birçok başhekim açıkta kaldı. 62 hastanenin bulunduğu İstanbul'da sadece 20'e yakın başhekim görevine devam edebiliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısı baştan sona değişti. Bu ay itibarıyla Türkiye'deki 900'e yakın hastane Kamu Hastane Birlikleri bünyesine dahil edildi. Zaman'dan Çağlar Avcı'nın haberine göre, bu süreçte eski yapıda görev yapan birçok başhekim görevinden alındı. Bunun en bariz örneği İstanbul'da yaşandı. 62 hastanenin bulunduğu ilde 20 civarında başhekim, hastane yöneticisi olarak görev yaptığı hastanede kalabildi.

İstanbul'daki hastanelerde 600'e yakın üst düzey yöneticiden (başhekim, başhekim yardımcısı, hastane müdürü, müdür yardımcısı, başhemşire) önemli bir kısmı da yeni dönemde görev almadı. Bakanlık, 5 yıldan fazla aynı yerde görev yapan bazı başhekimlerle de yollarını ayırdı. Şu ana kadar 8 bine yakın personelle sözleşme imzalandı. Bu sayı toplamda 10 bin 300 olacak. Görev yapacak personelden sözleşme öncesinde farklı bir uygulama yapılarak istifa mektubu alındı. Mektupta ?Ailevi sebeplerden dolayı görevimden istifa ediyorum. Tazminat istemiyorum.? ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'de 2 Kasım tarihi itibarıyla yeni bir dönem başladı. Kamu Hastane Birlikleri'nin en üst yöneticisi olan genel sekreterler ortalama 15'e yakın hastane yönetmeye başladı. Onun altında ise tıbbi hizmetler, idari hizmetler ve mali hizmetler başkanı yardımcı olarak görevlendirildi. Büyük hastanelerde yöneticinin altında başhekimlerin de bulunduğu üç farklı yardımcı yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber