Öğretmene şiddete tepki/ Video

Muş Anadolu Öğretmen Lisesi'nde, bir velinin öğretmenlere yönelik şiddet eyleminde bulunması, eğitim sendikaları tarafından kınandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Anadolu Öğretmen Lisesi'nde, bir velinin öğretmenlere yönelik şiddet eyleminde bulunması, eğitim sendikaları tarafından kınandı.

Muş'ta hizmet veren Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen ve Aktif Eğitim Sen şubeleri Muş Anadolu Öğretmen Lisesi önünde bir araya gelerek öğretmenlere destek verdi. Kardeşinin pansiyona alınmadığını iddia eden bir kişinin geçtiğimiz hafta okulu basıp, bir öğretmeni darp etmesi ve korku dolu anlar yaşatması, Anadolu Öğretmen Lisesi önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik sendika üyeleri tarafından kınandı.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Bayram Güler, sendikalar adına yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenler, hemen hemen her gün ülkenin değişik yerlerinde saldırılara uğruyor. Ne yazık ki bu saldırılar bazen ölümle bazen yaralanmayla sonuçlanıyor. Bu sene okullar açılır açılmaz İzmir'de bir bayan öğretmenimiz öğrencisinin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Geçenlerde Samsun'da bir meslektaşımız bıçaklı saldırıya uğrayıp ciddi şekilde yaralandı. Bu menfur ve üzücü olayların üzerinden çok geçmeden öğretmene yönelik şiddetin son dalgası şu an önünde açıklama yaptığımız Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yaşandı. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Bu olay bize göstermiştir ki, bugüne kadar gerek öğretmenlerimizin karşılaştığı gerekse toplumun genelinde gözlemlediğimiz şiddet olayları, eğer gerekli önlemler alınmazsa, ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Ancak bazıları öğretmeni hepten sahipsiz zannediyor. Böyle bir algının oluşmasında özellikle Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan ve öğretmeni değersizleştiren açıklamaların etkisi çok fazla. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber