Bakan Yıldız: Karadeniz'deki petrol aramaları sürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı Yıldız, BP'nin Karadeniz'deki aramalarda petrol bulamadığı yönündeki açıklamasına karşılık bir başka firmanın arama için kendilerine başvuruda bulunduğunu söyledi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) Rixos Otel'de düzenlenen 1. Olağanüstü Genel Kurulu'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BP yetkililerinin Karadeniz'de petrol bulamadığını yönündeki açıklamalarına ilişkin, firmaların bir kısmının Karadeniz'i tercih ederken diğer bir kısmının Karadeniz yerine çalışmalarını başka yerlere kaydırabilmesine saygı duyduklarını söyledi.

Bir başka firma başvurdu

Karadeniz'in söz konusu firma için kuru çıkabileceğini ama kendileri için su olmaya devam ettiğini belirten Yıldız, ''Bir başka firma şu anda Karadeniz'de çalışma yapmak istediğini bize belirtti. Bu konudaki çalışmaları TPAO yürütecek. Birçok firmanın farklı tercihleri olabilir. Buna saygı gösteriyoruz. Biz Karadeniz'de arama çalışmalarına devam edeceğiz'' dedi.

Bakan Yıldız, her bir donenin jeolojik olarak kendileri için değerli olduğunu ifade ederek, görüştükleri firmanın daha önce Karadeniz'de arama yapmamış bir firma olduğunu bildirdi.

Trakya'da da arama sürüyor

Trakya'daki doğalgaz aramalarıyla ilgili bir soru üzerine ise Bakan Yıldız, ''Trakya'da doğalgaz ve kaya gazı arama çalışmaları yürüten bir firma var. Amaç 'Kafkas Zonu' denilen Trakya'yı da içine alan yapı içinde bir şey varsa onu bulmaya çalışmaktır. Bu çalışmalar bittiğinde sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber