ÖSS Değişikliğini Yapamayacaksanız, İktidarmış Gibi Dolaşmayın?

Haber Giriş : 31 Ekim 2003 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS Değişikliğini Yapamayacaksanız, İktidarmış Gibi Dolaşmayın?

Önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile mutabık kalan Rektörler ÖSS'ye girişlerin bugünden farklı olmayacağını söylediler, sonra da 2004 yılı programında üniversite reformunun gelecek yıla kaldığına ilişkin açıklamalar dün sitemizde ve bugün medyada yer aldı. Ve dün akşam ekranlara çıkan Başbakan Erdoğan bir önceki konuşmasında bu konudan hiç bahsetmemiş gibi, ÖSS'de meslek liseleri açısından yaşanan haksızlığı gidereceğini hiç söylememiş gibi bu konuya temas etmedi.

O zaman mağdur olan, standart bir yarışa 100 metre geriden başlayan mağdurlar adına şunu söylemek gerekiyor.

Televizyon ekranlarında bu konuyu çözeceğinizi beyan ettiğinizde, medyamızın yapılan değişikliği imam-hatip lisesi ve irtica noktasına taşıyacağını bilmiyor muydunuz,

Üniversite rektörlerinin tek bildikleri "Laiklik elden gidiyor" gürültüsünü çıkaracağını bilmiyor muydunuz,

Türkiye'nin etkin ve etkili çevrelerinin bu değişikliğe karşı çıkacağını ve "çağdışı" damgasını vuracağını bilmiyormuydunuz?

Standart bir sınavda meslek liselerini yarışa 100 metre geriden başlatmanın, öğrenci başarısını değil okul başarısını esas alan bugünkü düzenlemenin çağdışı olduğunu, akıl ve vicdan sahibi herkez itiraf etmektedir.

Ancak, bu ülke değerlerinden nasibini almamış bazı kişilerin, imam hatiplileri yabancı bir istihbarat örgütünün Türkiye temsilcisi olarak göstermelerine ses çıkarmamak tek kelime ile aymazlıktır.

Sadece imam-hatiplilerin üniversitelere girişini engellemek için tüm meslek liselerini cezalandırmak ise vatan hainliği ile eşdeğerdir.

Hele hele öğrenci başarısı yerine okul başarısını öne çıkarmak elit okul öğrencilerine öncelik tanımaktan başka hangi anlama gelmektedir?

Bu uygulama TED kolejinde okuyan öğrenci üniversiteye birinci sınıf vatandaş, meslek lisesinde okuyan öğrenci ise ikinci sınıf vatandaş muamelesinde üniversiteye girecektir demekten başka bir anlama gelmediğini kaç kez söylemek gerekmektedir?

Bu çerçevede Hükümete şunu söylemek istiyoruz: En haklı olduğunuz konuyu dahi çözemiyorsanız, lütfen iktidarmış gibi ortalıkta dolaşmayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber