Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Doğu Anadolu'nun güneyi (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde 3 ila 5 derece artarken, doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), yurdun güneydoğu kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneyi (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Bolu dışında bölge genelinin sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Gümüşhane ve Bayburt'un yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneyinde (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber