CHP'li Ayaydın: Vakıfbank'ın önce devletleştirilip sonra özelleştirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 22:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Vakıfbank'ın önce devletleştirilip sonra özelleştirileceğini ileri sürdü.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ile RTÜK'ün 2013 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Vakıfbank'ın özel statülü bir banka olduğunu belirten Ayaydın, sermayesinde bir lira bile hazine payı bulunmadığını, bu nedenle Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait hisselerinin satışının hukuka uygun olmayacağını söyledi. Ayaydın, ''Hisse devriyle yapılmak istenen, Vakıfbank'taki hisseleri önce Hazine'ye satılarak devletleştirilmek, sonra özelleştirme yoluyla başkalarına satılacak. Vakıfbank önce devletleştirilip sonra özelleştirilecek. Allah bilir kime satılacağı da bellidir. Bu işlem yanlıştır, vicdana ve hukuka uygun değildir'' dedi.

Ayaydın, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün görevlerinin gereklerini yerine getiremediğini ifade ederek, basının durumunun parlak olmadığını, Türkiye'nin tutuklu gazeteci sayısında zirveyi kimseye bırakmadığını iddia etti. Hükümeti eleştiremeyen, iktidarın istemediğini yayınlayamayan bir basının yaratılmak istendiğini savunan Ayaydın, evrensel meslek ilkeleri ve namusuyla gazetecilik yapmak isteyenlerin işinin her geçen gün zorlaştığını, iktidar karşıtı gazetecilerin işlerini kaybettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda 280 kişinin işten çıkarıldığını, 110 kişinin işe alındığını belirten Ayaydın, ''Madem işe adam alacaktın niye 280 kişiyi işten attın-'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber