Iğsız paşa: Annemin cenazesine hiçbir subay katılmadı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Hasan Iğsız, annesi Münevver Iğsız'ın cenaze törenine hiçbir muvazzaf askerin katılmamasını eleştirdi. Yazılı bir açıklama yapan Iğsız, 6 Kasım'da İstanbul'daki cenazeye katılan emekli asker arkadaşlarıyla, tutuklu olmasına rağmen çelenk gönderen Doğu Perinçek ve yerine vekilini gönderen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti.

AÇIKLAMASINDA Silivri Cezaevi personeline de teşekkür eden Iğsız, muvazzaf askerlere ise şöyle sitem etti: 'Cenazede görevli olarak gönderilen sivil kıyafetli 1 kişi dışında hiçbir muvazzaf askerin bulunmaması, üzüntümü katladı. Emekli olduktan 2 yıl sonra, annemin cenazesi son görev yerim İstanbul'da kaldırılıyor ve hizmetteki hiçbir meslektaşımı yok. Bunu kabullenemiyorum.

TSK'NIN geleneksel örf ve adetleriyle, büyüklere saygı, vefa duygusu gibi değerleri bir kenara atarak, insani bir ilişkiyi bile çok gören dışlayıcı bir davranış içine girişin sebebi, içinde bulunduğumuz durum nedeniyle yanımızda görünme tedirginliğiyse, hala bilinmiyorsa söyleyeyim: TSK'ya yöneltilen komplo ürünü davaların sanığı olan ben ve arkadaşlarımın tutukluluk nedeni işlenmiş bir suç değildir. Cenazeye katılmayan muvazzafların taziye mesajı yollamalarının bir anlamı bulunmadığını belirten Iğsız, 'Bilinsin ki bazılarının çok uğraşmasına rağmen beceremediğini başardılar, çok acıttılar' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber