İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlere mesai saatleri dışında aylık karşılığı ders görevi verilebilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlere mesai saatleri dışında aylık karşılığı ders görevi verilebilir mi? sorusuna ?Öğretmenlerin Aylık ve Ek Ders Karşılığı Derslerine İlişkin Sorulara Cevaplar? haberimizde cevap aramıştık.

Bu konuda ayrıca Personel Mevzuatı Bültenler Dizisi'sinin ilki olan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar Bülteninde bu konuda bir görüş yer almaktadır. Bülteni bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bu bülten şu an yürürlükte olmamakla birlikte görüş yazsı yürürlüktedir.

Bu görüş yazısına göre; öğretmenlerin (Norm kadro fazlası öğretmenler ile aylık karşılığı ders görevini dolduramayan öğretmenler) mesai saatleri dışında yani yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesainin bittiği saatten sonra başlayan öğretim faaliyetlerinde aylık karşılığı ders görevlerini doldurtmak için görev verilmemesi gerekmektedir. Bu tür görevlendirmeler yapılırsa öğretmenin aylık karşılığını doldurup doldurmadığına bakılmaksızın ek ders ücreti ödenmelidir.

Buna göre örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenmektedir.

Öğretmenlere "aylık karşılığını doldurmuyorsunuz" denilerek zorla alanı içinde veya dışında mesai saatleri dışında yani yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetlerinde yukarıda açıkladığımız mevzuat hükümlerince aylık karşılığı ders verilmesine imkân bulunmamaktadır

Bültenin 47. sayfasındaki görüş yazısı konuyu açıkça ifade etmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

İşte bültenin 47.sayfası;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber