Mardin Belediye Başkanı: Haciz uygulatanlardan hesap soracağız/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, işçi alacakları nedeniyle eski Belediye-İş Sendikası Başkanı Memduh Öztürk öncülüğünde gerçekleştirilen icra işlemine sert tepki gösterdi. Öztürk, "İl dışında olmamdan yararlanılarak gerçekleştirilen bu zorbalığa pabuç bırakmayacağız. Bu hukuksuzluğa zemin hazırlayarak alet olanlardan yasal yollardan hesap soracağız." dedi.

Mardin Belediyesi işçilerinin, kendi özgür iradeleri ile Memduh Öztürk'ün başkanlığını yaptığı Belediye-İş Sendikası'na ait olan yetkiyi geri almalarını, Memduh Öztürk'ün şahsi mesele haline getirdiğini belirten Başkan Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Bunu sindiremeyen Öztürk, o günden beri belediyeye karşı hep intikam duygusuyla hareket ediyor. Benim Mardin dışında olmamdan istifa ederek belediyeye haciz uygulattı. Uygulamayı Mardin İcra Hukuk Mahkemesi tarafından alınan 'Haczin İptali' kararıyla durdurduk ve haczedilen eşyaları geri aldık." diye konuştu.

HAKLARINDA DAVA AÇILACAK

Kanuni, ahlaki ve örfi tüm kurallar hiçe sayılarak makam odasına girildiğine dikkat çeken Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Kişisel bilgilerimin, şahsi eşyalarımın ve özellikle haciz davasıyla ilgili evrakların akıbetinden endişe duyuyorum. Bu nedenle bu hukuk dışı yöntemlere başvuran ve buna alet olan kişiler hakkında dava açarak yasal süreci başlattık." şeklinde konuştu.

MARDİN'E YAPILAN YATIRIMLARI HAZMEDEMİYORLAR

İşçi alacaklarının 1990 yılından günümüze kadar gelen ve yirmi yıllık bir geçmişe sahip kronikleşmiş bir sorun olduğunu kaydeden Başkan Ayanoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Tüm işçiler değil ama bu icra işlemlerinde figüran olan ve siyasi ideolojik güdülerle hareket bu işçileri Mardin halkı bayramda, Ramazan aylarında ve mübarek günlerde yaptıkları grevlerden, çöp dağlarından çok iyi hatırlıyor ve bunların emek harcamadan nasıl belediyeden milyarlarca lira alacaklı olduklarının da farkındalar. Mardin'in büyükşehir olmasının yasalaştığı bir günde gerçekleştirilen bu tiyatronun sevinçlerini gölgelemeyeceğim. Mardin'de hizmet kervanı yürüyor ve büyükşehir olmamızla birlikte bu kervan daha da büyüyecek ve hızlanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber