Ilgaz Tüneli engelleri kaldıracak/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan tünel, Küre Dağları ile arasına aldığı Kastamonu gibi bir hazineye ulaşımı kolaylaştıracak hem de Anadolu'nun kuzeyi ile güneyini birleştirecek.

KASTAMONU - Yaşar Kuru/Özkan Beyer

Zirvesinden karın eksik olmadığı Ilgaz Dağı, yakında aşılması zor engel olmaktan çıkacak. Küre Dağı ile arasına aldığı Kastamonu gibi bir hazineye ulaşımı kolaylaştıracak hem de Anadolu'nun kuzeyi ile güneyini birleştirecek. Kastamonuluların özlemle beklediği Ilgaz Tüneli'nin 2014 yılının ortalarında tamamlanıp hizmete açıklaması hedefleniyor.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu'nun dışarı açılmasına engel olan Ilgaz Dağı'na yapılacak tünelle engelin ortadan kalkacağını belirtti.

Tünelin Kastamonu'nun hayal projelerinden biri olduğunu vurgulayan Bektaş, ''Gerçekleşmesi çok fazla düşünülmeyen, Kastamonu için hayal bir projeydi. Bu hayalin gerçekleşiyor olması bizim için önemli'' dedi.

KATSO Başkanı Halil Öztosun

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Halil Öztosun, Bolu Dağı tüneliyle Ilgaz Tüneli hayalinin başladığını söyledi.

Yıllarca zor şartlarda ulaşım sağlandığı halde tünel yapımının insanların aklına dahi gelmediğini kaydeden Öztosun, ''Özal zamanında Bolu Dağı tünel inşaatı başlayınca bu tünel hayali kafamızda oluştu. Burada da bir tünel olursa ne olur diye düşündük'' dedi.

TAŞIKO Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu

Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi(TAŞIKO)Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu da hergün Ilgaz'dan üyelerine ait 120 aracın geçtiğini söyleyerek, ''Bir aracın Ilgaz Dağı'na tırmanması ve inmesi en az 80 lira. Tırlar bazında 100 lirayı aştığını biliyoruz. Hesaplarsak, günlük 12 bin lira gibi bir maliyet doğuyor'' şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber