Açlık grevinden vazgeçen gaziler, taleplerini dile getirdi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te bir grup şehit ailesi ve gazi, özlük haklarının iyileştirilmesi için eylem gerçekleştirdi. Kızılay'da çadır kurup açlık grevi başlatacaklarını duyuran grup üyeleri, ilgili bakanlıkla yaptıkları görüşmenin ardından taleplerinin yerine getirileceği sözünü aldıklarını belirterek, grevden vazgeçti.

Kızılay Güvenpark girişinde toplanan grup adına açıklamayı Necmi Harman yaptı. Güvenpark girişinde açlık grevi eylemi planladıklarını aktaran Harman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı ile görüştükten sonra bu eylemden vazgeçtiklerini aktardı. Harman, bakanlıktan taleplerinin yerine getirilmesi için söz aldıklarını söyledi.

Özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen Harman, bazı taleplerini de dile getirdi. Vatana ihanet yasasının çıkarılmasını isteyen Harman, şehit ve gazi bakanlığının kurulmasını istedi. Şehit ailelerine verilen ikinci iş hakkında feragat hakkının düzenlenmesini talep ettiklerini belirten Necmi Harman, 6. derecede maluliyete verilen maaşların en az 2 bin liradan başlayarak 1. dereceye kadar kademeli olarak arttırılması, ek göstergede rakamların en az 3 bin 600'e yükseltilmesini istediklerini dile getirdi. Gazilerin çalıştıkları kurumlarda onur kırıcı işlerde çalıştırılmaması gerektiğini ifade eden Harman, şehit çocuklarına da yaşamları boyunca kullanabilecekleri tanıtım kartı verilmesini istedi. Harman, ayrıca er ve erbaşların terörle mücadele kapsamına alınması gerektiğini vurguladı.

BDP'lilerin yaptığı açlık grevlerine de değinen Harman, ?Açlık grevi yapıyor ayağına löp löp götürüyorlar.? şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber