Demirtaş: Tepki olsun diye söyledim, heykel meraklısı değiliz/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelinin dikilmesi yönündeki açıklamalarıyla ilgili, "Abdullah Öcalan'ın posteri var diye gençlerin gazlarla, coplarla dövülmesine tepki olsun diye söyledim. Yoksa öyle heykel meraklısı biri değilim? dedi.

Cezaevlerindeki açlık grevinde bulunan tutuklulara destek amacıyla Mardin'e gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevi önünde düzenlenen etkinliğe katıldı. Kızıltepe ilçesinde yaptığı konuşmada terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelinin dikilmesi yönündeki açıklamaları sorulan Demirtaş, soruları yanıtladı. Demirtaş, ?Ben öyle heykel meraklısı değilim. Ama ben alana girmeden önce on binlerce insanın bulunduğu bir yerde sırf Abdullah Öcalan'ın posteri var diye gazlarla, coplarla polisler gençlere saldırıyor. Ben de bunun üzerine bu açıklamalarda bulundum. Kenan Evren darbecidir, binlerce insanın kanında eli vardır. Onun isimini caddele veriyorsunuz, okullara veriyorsunuz, anıtları, büstlerini dikiyorsunuz, ama halkın önder olarak kabul ettiği bir insanın posterini açtınız diye copla, gazla dövüyorsunuz. Buna tepki olsun diye bunu söyledim. Yoksa öyle heykel meraklısı biri değilim? dedi.


Cezaevlerindeki açlık grevleri sürerken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan gerginliği tırmandıracak bir açıklama geldi. Demirtaş, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde düzenlediği mitingde Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceklerini söyledi.

Demirtaş, "Kürtlerin katili' Kenan Evren'in heykellerinin dikilmesine, okullara adının vermesinden rahatsızlık duymayanlara sesleniyorum. Öcalan'ın posterini Kürdistan'da asmayacaklar da nerede asacaklar, daha heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazın" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevlerinde PKK/KCK'lıların sürdürdüğü açlık grevlerine destek vermek için bugün Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde miting düzenledi. Kızıltepe Özgürlük Meydanı'ndaki miting öncesi polis ile bazı göstericiler arasında olaylar çıktı. Polis taşlı saldırıya karşı göstericileri gaz bombalı müdahalede bulundu. Mahalle aralarına kaçan gösteriler ile polis arasında uzun süre kovalamaca oldu. Olayların yatışmasının ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşık 5 bin kişiye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber