Polis Alımında, 2005 KPSS Sonuçları Kullanılabilir mi?

2005 yılının Temmuz ayında ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavı, öğretmenlik ve KPSS-A kadrolarına yöneliktir. Bu nedenle lisans mezunu olmasına rağmen, kendisini ilgilendirmediği için sınava girmeyen çok sayıda aday bulunmaktadır. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü başvuruları 14 Ekim'de sona erecek polis memuru alımına ilişkin ilanda, 2005 yılı sınavına girenlerinde başvurularını kabul edeceğini belirtmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2005 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net olarak daha önce yaptığımız yorumda 2005 KPSS sınavında KPSSP3 puanının hesaplanmadığını belirtmiştik. Bu açıklamamızın sebebi sınavın KPSS-A yani müfetiş, uzman, kontrolör ve denetmen yardımcılığı ile kaymakam adaylığı ve öğretmen kadrolarına yönelik olmasıydı.

Ancak, bazı ziyaretçilerimizden gelen yorumlara göre 2005 KPSS sınavında KPSSP3 puanı hesaplanmıştır. KPSSP3 puanı KPSS-B atamalarında kullanılan puan türüdür. 2005 KPSS sınav kılavuzunda bu sınavın KPSS-B atamalarında kullanılmayacağı açık olarak belirtilmiştir. Dolasıyla bu KPSSP3 puanı, sadece genel kültür ve genel yetenek sonuçlarına göre müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığına atama yapmayı düşünen kamu kurumları için geçerlidir.

Sınavın sadece bu adaylara yönelik olduğu hususu yeniden göz önünde bulundurulduğunda Emniyet Genel Müdürlüğünün 2005 yılı KPSS sonuçlarının geçerli kabul etmesinin hukuken sorun oluşturacağını, 2004 KPSS puanını ile başvuran ama kazanamayan bir adayın idari yargıda dava açması halinde sorunun büyük boyutlara varabileceğini düşünmekteyiz.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber