Yurtlarda kalan öğrencilerden, diğer il ve ilçelerde sınav, kurs, staj, yaz okulu ve benzeri eğitim faaliyetlerine katılanlar, yurt ücretlerini ödemeleri halinde, bulundukları yerde ücretsiz kalacak

Haber Giriş : 01 Kasım 2003 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtlarda kalan öğrencilerden, diğer il ve ilçelerde sınav, kurs, staj, yaz okulu ve benzeri eğitim faaliyetlerine katılanlar, yurt ücretlerini ödemeleri halinde, bulundukları yerde ücretsiz kalabilecek

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre; deprem, sel, savaş ve benzeri olağanüstü hallerde yurt ücreti alınmamasına, Genel Müdür’ün teklifi üzerine Yönetim Kurulu’nca karar verilebilecek.

Ayrıca, yurtlarda barındırılan öğrencilerden diğer il ve ilçelerde sınav, kurs, staj, yaz okulu ve benzeri eğitim faaliyetlerine katılanlar, yurt ücretlerini (yaz ayları için ise yaz aylarına ait ücretlerini) ödediklerini belgelemeleri kaydıyla, bulundukları il ve ilçelerdeki kurum yurtlarında faaliyet süresince ücretsiz kalabilecekler.


Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden:

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

1.11.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır

MADDE 1 — 3/1/1999 tarihli ve 23572 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barındırma durumuna göre farklı yurt ücreti alınabilir. Deprem, sel, savaş ve benzeri olağanüstü hallerde yurt ücreti alınmamasına Genel Müdürün teklifi üzerine Yönetim Kurulunca karar verilebilir."

MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesine aşağıdaki fıkra ilave edilmiştir.

"Ayrıca, yurtlarda barındırılan öğrencilerden diğer il ve ilçelerde sınav, kurs, staj, yaz okulu ve benzeri eğitim faaliyetlerine katılanlar, yurt ücretlerini (yaz ayları için ise yaz aylarına ait yurt ücretlerini) ödediklerini belgelemeleri kaydıyla faaliyette bulunduğu il ve ilçelerdeki Kurum yurtlarında faaliyet süresince ücretsiz kalabilirler."

Yürürlük

MADDE 3 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 4 — Bu Yönetmelik hükümlerini, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber