Anadolu Liselerine öğretmen ataması başvurusunda bulunamayanlar için dilekçe örneği

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Fen ve Anadolu Liselerine başvurularda yaşanan sorunlar? haberimizde Anadolu Liselerine yeniden atama başvurusu için https://mebbis.meb.gov.tr/login1.aspx adresine girerek başvuru yapmaya çalışanların MEBBİS başvuru ekranında ?Anadolu Lisesinde Öğretmen olarak en az bir tane kaydı olmadığından başvuruda bulunamazsınız? şeklinde uyarı ile karşılaştığının, sorunun çözümlenmesi gerektiğini vurgulamıştık.

Bugün başvuru tarihinin son günü olması nedeniyle sorunu çözümlenmeyip başvuruda bulunmayanların aşağıdaki dilekçeyi kurumlarına vermesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

GÖREVİ : ÖĞRETMEN

ÜNVANI :

ADI VE SOYADI :

BABA ADI :

DOĞUM YERİ VE TARİHİ :

SİCİL NO :

EMEKLİ SİCİL NO :

T.C.KİMLİK NO :

ÖZÜ : Tercihte bulunmak ve tercihine atanma talebi

????.. OKULU/LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Gönderilmek üzere)

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 07.11.2012 tarih ve

153122 sayılı yazıları.

b) 12/1/1983 tarih ve 17926 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet Memurlarının

Şikâyet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik.

Millî Eğitim Bakanlığı Fen ve Anadolu Liselerine öğretmen alımı ile ilgili takvim gereği 12-16 Kasım 2012 tarihleri arasında Yeniden Atama yoluyla öğretmen atama başvurularının yapılması ile ilgili okul ve kurumlara ilgi (a) da ki yazıları ile duyuru yapılmıştır.

Tarafımın ?/?/?. tarihinde Anadolu ve Fen Liselerine Yazılı sınav/ilgili mevzuata göre ataması yapıldığından anadolu statüsü kazanmıştır.

Fakat 12 Kasım 2012 tarihinde Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Her Türdeki Anadolu Liselerine ve Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenliklerine yeniden atama başvurusu için https://mebbis.meb.gov.tr/login1.aspx adresine girerek başvuru yapmaya çalıştığımda MEBBİS başvuru ekranında ?Anadolu Lisesinde Öğretmen olarak en az bir tane kaydı olmadığından başvuruda bulunamazsınız? şeklinde uyarı ile karşılaştım. (başvuru ekran görüntüsünü ekleyin)

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bakanlık yetkililerine iletilen bu sorun başvuru tarihin son günü olan bugüne değin (16 Kasım 2012) çözümlenememiştir.

Aşağıdaki okulları MEBBİS başvuru ekranında (Elektronik ortamda) tercihte bulunamadığımdan dolayı tercih etmekteyim; (40 tercihe kadar yazabilirsiniz ekran açılan birinden tercihleri öğrenebilirsiniz)

1-

2-

3-

4-

Bu nedenle yukarıdaki tercihlerde bulunduğumu ve Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik ekindeki Ek-1 Değerlendirme Formu üzerinde yapılacak değerlendirme sonucu oluşacak atamaya esas puan üstünlüğüne göre bu tercihlerimin diğer tercihte bulunan öğretmenlerle birlikte değerlendirilerek tercihlerime uygun olan okula atanmam hususunu; ilgi (b) deki Yönetmeliğin 12.maddesinde yer alan ?Müracaatlar hakkında karar verme yetkisi, kurumların çalışma usul ve esasla­rını belirleyen kanun, tüzük ve yönetmelikler ile müracaat konusunu çözümlemeye yetkili kılınan mercilere aittir.

Müracaatı kabul eden ancak sorunu çözümleme yetkisi bulunmayan amirler bunları sil­sile yolu ile birinci fıkrada belirtilen mercilere 3 gün içinde intikal ettirilir.? hükmü gereği çözümlemeye yetkili olan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmesi hususlarında gereğini arz ederim.

Adres: ?./?./2012

????? Okulu/Lisesi ??.????.

???/Osmaniye ????.. Öğretmeni

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber