İzmir MEM'in norm kadro fazlası öğretmen atamalarındaki hatası

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir MEM'in norm kadro fazlası öğretmen atamalarındaki hatası

2011 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunun ?2. Genel Hükümler? bölümü, ?2.1. iller Arası Yer Değiştirmek İsteyenler;? kısmı, ?2.1.2. Yayımlanan kontenjan listesinde, özrünün bulunduğu ilçede; -Bu kapsamlar dışında ise, özrün bulunduğu ilçe millî eğitim müdürlüğü,

Emrine, hizmet puanı üstünlüğü esas alınarak görev yerleri valiliklerce belirlenmek üzere atanırlar.? hükümlerine istinaden il dışından özür durumu nedeniyle ve buna benzer nedenlerle İzmir iline atanan öğretmenler İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kılavuza aykırı olarak il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden bu öğretmenlere ihtiyaç olmadığı halde istedikleri okullara kararnamelerinde ihtiyaç fazlası/norm kadro fazlası öğretmen notu düşülerek atanmışlar.

Bu okular da bu öğretmenler ihtiyaç fazlası olduğundan da bu öğretmenlere ders ve sınıf verilmemiştir.

Öncelikle en başından ihtiyaç fazlası/norm kadro fazlası bu öğretmenlerin ihtiyaç olmayan okullara atanması ?Norm kadro açığı olmayan okula öğretmen atanabilir mi?? haberimizde yer verdiğimiz mevzuat hükümlerine aykırıdır. İzmir MEM yanlış yaptığı bu atamalarda doğruyu yaprak kararnamelere ihtiyaç fazlası norm kadro fazlası notu düşmüştür.

Şimdi ise norm kadro fazlası olmak şartıyla boş normu olmayan okullara dağıttığı il/ilçe emrindeki öğretmenlerin şimdi norma girdiğini belirterek, okulun asıl normundaki en düşük puanlı öğretmenleri norm fazlası durumuna düşürmüştür.

İzmir MEM aslında norm kadro faslı olmayan diğer öğretmenlerin itirazlarını dikkate almayarak öğretmenlerin tercihte bulunmasını aksi takdirde resen atanacaklarını belirtmiştir. Aynı durumda farklı ilçelerde pek çok kişi mağdur olmak üzeredir. Bu öğretmenlerden kimi tercih yapmış kimi yapmamıştır. İzmir MEM tarafından resen atama yapılmadan bu haksız uygulamanın düzeltilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber