Kocaeli adliyesi: Memurlar.net sizi yanıltmış

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5271 sayılı Kanunun 253 maddesi gereğince, bazı suçlar sırasında Savcı uzlaştırmacı tayin edebilmektedir. Kanunun uygulanmasını göstermek üzere çıkarılan yönetmelik gereğince hukuk mezunları ile hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren en az dört yıllık yüksek öğrenim yapanlara uzlaştırmacı olarak görevlendirilebilmektedir. Kasım ayı içinde dilekçe ile başvurmak gerekmektedir.

Bu konuya dair haberi Kasım ayı içinde haberleştirmiştik. (Tıklayınız.)

Bu haberin dayanağını 26/7/2007 tarihinde yayımlanan "Ceza Muhakemesi Kanununa Göre Uzlaştırmanın Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik" oluşturmaktadır. Yönetmeliğin tam metni için tıklayınız.

Yönetmeliğin 15. maddesinde ise sadece hukuk mezunları değil,
- Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmak,
- Hukuk dalında yüksek lisans ya da doktora yapmış bulunmak,

şartlarına haiz olanların da başvurabileceği açık şekilde belirtilmektedir.

Ancak bu yönetmelik hükmüne rağmen, Kocaeli adliyesi, hukuk mezunları dışındaki bölümlerden mezun olanların başvurusunu almamakta ve "memurlar.net sizi yanıltmış" demektedir. Memurlar.net kimseyi yanıltmamaktadır. Mevzuat hükümlerini açıklayarak kimlerin başvuru hakkına sahip olduğunu göstermektedir. Mevzuatın başvuru hakkı tanıdığı bir bölüm mezununa bir adliye personelinin bu imkanı tanımaması, hukuki boyutunu bir yana bıracak olursak, hoş değildir.

Yönetmeliğe göre, başvuru hakkına sahip olanların başvuruları alınmalıdır. Değerlendirmeyi zaten Cumhuriyet başsavcılığı yapacaktır. Kimse Savcının yerine yerine geçip karar almamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber