Bir KPSS sürecinden geriye kalanlar...

2012 KPSS puanıyla yapılan ilk merkezi alımlar 28 Kasım itibariyle sona erdi. ÖSYM sisteminde çıkan sorunlara rağmen bir çok aday tercihini yapabildi. Memurlar.net olarak bu dönemde, yüklendiğimiz misyona uygun büyük bir yoğunluk yaşadık. Sadece yazdığımız KPSS Robotu bu süreçte 60 milyon sayfa görüntülemesine ulaştı. Bize güvenen herkese teşekkür ediyoruz... Bu güvene layık olmaya devam edeceğiz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa bilgi

2012/2 yerleştirmesi ile lisans, önlisans ve ortaöğretim olmak üzere toplam kontenjan için tercih yapıldı. Sınava yaklaşık 3 milyon 700 bin aday katıldı ve bunların önemli bir çoğunluğu tercih yaptı.

Kılavuz geç yayınlandı

Daha önceki yerleştirmelerde sabah saat 09.00 sularında yayınlanan kılavuz bu sefer yaklaşık üç saat gecikmeli yayınlandı. ÖSYM'nin tıkanmasıyla kılavuza ulaşamayan adaylar memurlar.net'in kılavuzu yayınlamasıyla rahat bir nefes aldılar. Kılavuz haberimiz 1 milyon 200 bin kez tıklandı.

Bazı adaylar kılavuzun yayınlandığına inanmadı

ÖSYM bu yerleştirmede tercih kılavuzunu ana sayfaya koyma gereği duymadı. Kılavuzdan emin olmak isteyen ve ÖSYM'yi kontrol eden adaylar kılavuzu anasayfada göremeyince tercihlerin başladığına da inanmadılar.

TV programlarında KPSS rehberliğini ilk kez biz yaptık

Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Nezir KARDOĞAN, tercihlerin ilk günü olan 19 Kasım saat 11.30'da TRTHABER'de ve 17.30'da TV24'te en çok sorulan ve stratejik öneme sahip soruları cevapladı.

Kutay Seymen ARIKAN'ı sitemize transfer ettik

KPSS konusunda mevzuat ve teknik açıdan derin bilgilere sahip deneyimli rehberlikçi ve kamu hukukçusu Kutay Seymen ARIKAN'ı KPSS'den sorumlu editör ve yazar olarak transfer ettik. Tercihler boyunca anasayfa haberleri, forum desteği, Facebook ve Twitter paylaşımları ile bir çok adayımıza destek oldu.

Tercih robotumuz 60 milyondan fazla kullanıldı

Her yerleştirmede en sağlıklı tercih robotunu yapma unvanımızı koruyoruz. Bu yerleştirmede de 60 milyonu aşkın aday bize duyduğu güvenle tercih robotumuzu kullanarak tercihlerini belirledi.

30'dan fazla yol gösterici haber yayınladık

Adayların mağdur olmasını engellemek için tercihler boyunca KPSS haberlerine ağırlık verdik ve bir çok haber yayınladık. Bu haberler 9 milyondan fazla aday tarafından incelendi.

Resimli anlatım ile ?kusursuz tercih? imkanını ilk kez biz sunduk

Adaylarımıza özel olarak tercih işlemlerini adım adım resimlerle açıkladık. İlk defa tercih yapan 350bin adayımız hiç zorlanmadan tercih yaptılar.

Facebook üzerinden tercih rehberliği yaptık

Tercihler süresince Facebook sayfamız üzerinden 2 binden fazla soruya cevap verdik. Facebook üye sayımız kısa sürede 50 bini aştı.

Twitter üzerinden soru cevap yaptık

Tercihler boyunca her akşam saat 22.00-24.00 arası KPSS editörümüz Kutay Seymen ARIKAN adayların sorularını cevapladı ve sıkıntılarıyla ilgilendi. Bu süreçte hesabımıza yaklaşık 8 bin tweet atıldı.

Mail desteği ile adayların spesifik sorularını cevapladık

Tercih işlemlerine ilişkin olarak [email protected] ve [email protected] adreslerimize yaklaşık 4 bin özel soru yönlendirildi. Ayrıca sitemiz üzerindeki ?KPSS Editörü? profiline 500'den fazla soru soruldu.

Kılavuzdaki hataları tespit ettik

ARFF memurluğu kontenjanlarındaki hataya yönelik haberimiz ile durumdan haberdar olan ÖSYM yetkilileri kılavuzda kısmi düzeltme yaptılar. Bu sayede bir çok bayan adayın mağdur olmasını ve yüze yakın kontenjanın heba olmasını engelledik.

Biz destek verirken kimler köstek oldu?

ÖSYM: Tercih kılavuzunda bazı kontenjanları hatalı ve eksik olarak girdi. Adayların branş sıralaması sistemi yeterince net değildi ve adaylar sağlıklı şekilde yararlanamadılar. En önemlisi ise Pazartesi akşamından itibaren ÖSYM sistemi tıkandı ve bu süreçte bazı adaylar tercihlerini yapamadılar ve mağdur oldular.

Bilinçsiz rehberlikçiler: KPSS sistemine hakim olmayan bazı kurs rehberlikçileri adayları yanlış yönlendirdiler. Memurlar.neti takip eden rehberlikçiler ise doğru yönlendirmeler yaptılar.

Bilinçsiz adaylar: Kendisi için bile yeterli bilgiye sahip olmayan adaylar diğer adayları yanlış yönlendirdiler. Sitemize güvenen ve doğru bilgiyi arayan adaylar ise bizleri takip ettiler.

Bilinçsiz siteler: KPSS konusunda yetersiz bilgiye sahip sitelerden gelerek bize danışan adaylar mağdur olmaktan son anda kurtuldular.

Tercih yapamayan ve puanı düşük olan adaylar üzülmesinler

2012/2 yerleştirmeleri 2012 puanıyla yapılan ilk merkezi yerleştirmedir ve görüldüğü gibi alım sayısı da gerçekten çok düşüktür. Lise için ayrılan kadro sayısı sadece 641 idi. 2012 puanıyla 2013 Haziran , 2013 Kasım ve 2014 Haziran dönemlerin olmak üzere 3 merkezi yerleştirme daha yapılacaktır. Bu alımlardan Haziran ayında olanlar büyük alımlardır ve 18bine yakın kontenjana yerleştirme yapılacaktır. 2002 yılından bu yana bu hep böyle olmuştur.

Ayrıca merkezi alımlar haricinde çok sayıda kurumsal alımlar bulunmaktadır. Adalet Bakanlığı alımları, Emniyet Genel Müdürlüğü alımları, TSK alımları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alımları, 4/b sözleşmeli personel alımları, çeşitli statüde sözleşmeli personel alımları, belediye ve il özel idaresi alımları işçi alımları gibi birçok kurumsal alım yapılacaktır. Adaylar bu alımlarda puanları defalarca kullanabileceklerdir.

Sizlerden tek isteğimiz

Bazı adaylar kimseye danışmadan ve araştırmadan veya yanlış kişilerden bilgi alarak mağdur olduktan sonra bizlere danışmaktadır. Bu adayların bir bölümüne yol göstererek yardımcı olabilsek de önemli bir çoğunluğa iş işten geçtikten sonra yardımcı olamıyoruz.

Adaylardan isteğimiz lütfen iş işten geçtikten ve mağdur olduktan sonra değil daha karar vermeden ve hamlede bulunmadan bizlere danışınız.

Yanınızda olmaya devam edeceğiz

Bu yerleştirmede olduğu gibi diğer yerleştirmelerde de sizlere destek olmaya devam edeceğiz. 2013 yılında yeni yapılanmamız ve yeni hizmetlerimizle sizlerin yanında olacağız.

Tüm adaylarımıza saygılarımızı sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber