Osmaniye'deki norm kadro fazlası öğretmen atamaları şaibelidir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz ay Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü il içi eş durumu özrü olanların başvurularını alarak bu öğretmenleri eşlerinin bulunduğu yere atamıştır.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü il içi eş durumu özrü atamalarını görmek için tıklayınız.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğünün bu güzel uygulamasına karşılık Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü 27.11.2012 tarihinde norm kadro fazlası öğretmenlerin Atamalarını ve hizmet puanlarını ilan etmiştir.

Ancak, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm kadro fazlası öğretmenlerin atanması işlemlerinde;

1-Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ?İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri? başlıklı 41. maddesi 1. fıkrasına göre norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde öğretmenlerin özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanması gerekirken özrü durumlarını dikkate almadan atamaları yapmıştır.

2-Atama inhası incelendiğinde tüm branşlarda hizmet puanı yüksek olandan başlanılarak yakından uzağa atama yönteminin izlendiği fakat Sağlık Meslek Lisesindeki öğretmenlerin branşlarında resen atamaların hizmet puanı düşük olandan başlanılarak atandığı görülmektedir.

Aynı inhada hem hizmet puanı yüksek olma hem de hizmet puanı düşük olma gibi iki farklı kriter farklı branşlarda farklı şekilde uygulanmıştır.

Bu durum hizmet puanı yüksek olan Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri açısından şaibe oluşturmaktadır. Hangi gerekçe ile bu uygulama yapılmıştır? Hizmet puanı yüksekliğine göre hazırlanan ilk inha sadece Sağlık Meslek Lisesi branşlarında hizmet puanı düşük olana göre neden tekrar değiştirilmiştir?

3-Norm kadro fazlası öğretmen atamaları ana sınıfı öğretmenlerinde neden yapılmamıştır?

4-Bu atamalarda onlarca norm kadro fazlası öğretmenin ihtiyaç olduğu halde resen ataması unutularak yapılmamıştır. Bu atamaların unutulduğu için yapılmadığını varsayıyoruz.

Yukarıda sıraladığımız çelişkili uygulamalar yapılarak yapılan atamalar iptal edilmelidir. Bakanlık olaya el koymalıdır?

Ayrıca; ?MEB, Norm kadro fazlası öğretmenlerin resen atanma işlemlerini ertelemelidir? haberimizde belirtiğimiz gerekçeler yenir yutulur gerekçeler değildir. Bakanlık bu olaya gözünü kapatarak, il MEM'ler hatalı uygulamalar yaparak eğitim öğretim alt üst olmuştur.

Bakanlığın olaya el atarak il MEM'lerce yapılan resen atamaları iptal etmesi 4+4+4 sistemi oturana kadar resen atamaları ertelemesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber