İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

DPB, 'belgelere 28 Kasımda sahip olunmalıdır' görüşünü değiştirdi

2012/2 KPSS tercih kılavuzunda yer alan açıklama gereğince, istenen belgelere 28 Kasım itibariyle sahip olunmalıydı. Tercih süresince bu konuda ek bir açıklama ihtiyacı duyulmadı. Ama Başkanlık bugün kurumlara yönelik olarak yayımladığı rehberde, 28 Kasımdan sonra alınacak KPDS belgesinin geçerli olduğunu duyurdu. Yani, tercihler bittikten sonra kural esnetildi. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılavuzda yer alan açıklama şu şekildeydi:

3.1. Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgeleri ile tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibariyle sahip olmaları gerekmektedir.

Tercih süresince hiçbir açıklama yapılmadı

Tercihler 19-28 Kasım tarihleri arasında alınmasına rağmen hiçbir ek açıklama yapılmamıştır. Bu kuralın istisnası oluşturulduğuna yönelik bilgilendirme gereği duyulmamıştır.

DPB: 28 Kasımdan sonraki KPDS belgesi geçerli

Devlet Personel Başkanlığı, 3 Aralık itibariyle, kurumlara yönelik bir rehber yayımlamıştır. Bu rehberde, sadece dil sınavlarına yönelik olmak üzere, 28 Kasımdan sonra da olsa, alınmış olan belgelerin geçerli olacağı ifade edilmiştir. Rehberde, "değerlendirilmektedir" denen ve kesin hüküm belirtmeyen açıklama şu şekildedir:

"Başkanlığımız görüşleri doğrultusunda kılavuzda KPDS ve ÜDS sonuç belgesinin istenildiği kadro ve pozisyonları tercih eden adayların yerleştirme işlemlerinin son gününden önce KPDS veya ÜDS'ye girmiş ve sınav sonucunda gerekli puanı almış olmak kaydı ile KPDS'ye veya ÜDS'ye giriş tarihi itibariyle tercih ettikleri kadro veya pozisyon için istenilen yabancı dil bilmek şartını taşıdıkları değerlendirilmektedir. Dolayısıyla adayların; yerleştirme işlemlerinin son gününden önce KPDS'ye veya ÜDS'ye girmiş ve kılavuzda istenilen sınav sonucunu elde etmiş olmaları kaydıyla sınav sonucu yerleştirme işlemlerinin son gününden sonra açıklansa ve KPDS veya ÜDS sonuç belgelerinin üzerinde açıklandığı tarih yer alsa dahi bu belgelerin kabulü gerekmektedir"

Ehliyet için görüş değiştirilmedi

Devlet Personel Başkanlığı KPDS veya ÜDS için görüş değiştirirken, sınavdan önce girilmiş olunan sürücü belgeleri için bir görüş değişikliğine gitmemiştir.

Görüş değişikliği olacaksa, bu detay ya kılavuza yazılmalı ya da tercih sırasında adaylara duyurulmalıdır

KPSS tercih işlemlerine milyonlarca aday katılmaktadır. Bir değişiklik, yüzlerce kişiyi etkileyebilmektedir. Bu örnekte olduğu üzere, eğer belgelere sahip olunması gereken tarihte bir değişiklik yapılacaksa, bu husus ya kılavuzda duyurulmalı ya da tercih süresi sırasında adaylar bilgilendirilmeliydi.

Tercih işlemi bittikten ve sonuçlar açıklandıktan sonra, kılavuzda yer alan bir belirlemenin sınırlarını değiştirmek, genişletmek veya daraltmak çözüm üretmekten ziyade sorun doğuracaktır.

Bir sonraki yerleştirmede kadrolar boş kalabilir

Bundan sonraki yerleştirmelerde, sınava girdiğini belirtip şartlarının tutmadığı kadroları tercih edecek aday sayısı artacaktır. Ancak, gerekli puanın alınmaması halinde hem aday yerleşemeyecek ve mağdur olacak hem de kadro boş kalacaktır. Bir kesinlik sağlamak üzere getirilmiş olan kuralda yapılmakta olan esnetmenin kamusal bir yararı bulunmamaktadır. Bu durumun kısa bir süre içinde fark edilmesini umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber