Milli Eğitim Bakanlığı memurlarını unuttu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının 18 Kasım 2012 tarihli ve 28471 sayılı yönetmeliği.

Bilindiği üzere 18 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazete ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Yönetmeliği değiştirilmiş ve 18.1.1995 tarihli ve 22175 sayılı eski yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştı.

Ancak değişen yönetmelikte bazı eksiklikler gözümüze çarpmıştır.

1-Milli Eğitim VHKİ' leri, Memurları ve Yardımcı Hizmetler ve Diğer sınıflarla ilgili herhangi bir görev tanımı ve ne iş üstlenecekleri ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Editör notu: Bu ise büyük bir karmaşa yaratacak bir durumdur. Kimin ne iş yaptığının belli olmadığı, hiyerarşik düzendeki yerini bilmediği bir durum elbette ki karışıklığa neden olacaktır.

2-Görevde yükselme ve liyakat ilkesi ile ilgili yeni yönetmelikte herhangi bir bilgi bulunamamıştır.

Editör yorumu:

Bu gibi aksaklıklar değerli Milli Eğitim Memurlarının şevkini kırmaktadır. http://forum.memurlar.net/ platformlarında düşüncelerini dile getiren Şeflerin, VHKİ' lerin Memurların bu şekilde geri plana atılmaktan memnun olmadıkları görülmüştür. Şeflerin idareci olarak adlandırılmalarına rağmen memurlar kadar maaş almaları zaten şevklerini kırmaktadır. 3 sene olmasına rağmen görevde yükselme sınavının yapılmaması ise apayrı bir sorundur. Bu şartlarda çalışan MEB memurlarına bir de görevlerini tanımlamayan bir yönetmelik nisan 1 şakası gibi olmuştur. MEB camiası okullardan, öğrencilerden ve öğretmenlerden oluşmamaktadır.

Bakanlığımızın memurlarına da gerekli hassasiyeti göstermesini temenni ediyoruz.

Saygılarımızla

Forum Editörü Aziyade

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber