MEB İl Eğitim Denetmen Yardımcıları yeterlik sınavı duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

<B>SINAVIN ADI:

MEB İl Eğitim Denetmen Yardımcıları Yeterlik Sınavı

SINAV BAŞVURUSU

30 Aralık 2012 tarihi itibariyle il eğitim denetmen yardımcılığında üç (3) yılını dolduran adaylara ait bilgiler, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATĠ

30 Aralık 2012, Pazar günü, Saat: 10.00

SINAV UYGULAMASI

Sınav 110 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

Sınavda 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

Adaylar sınava; fotoğraflı sınav giriş belgesi, personel kimlik kartı, özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, personel kimlik kartı ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar ile cep telefonu yanında olan adaylar sınava alınmayacaktır.

Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgelerini 24 Aralık 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, aday tarafından bağlı bulunduğu kuruma mutlaka onaylatılacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarı 02 Ocak 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Adayların sınav sonuçları 16 Ocak 2013 tarihinde İKGM' ye teslim edilecek, http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Adaylar sınavın yapıldığı binada ve sınav esnasında sigara içmeyecekler, içenler hakkında 4207 sayılı Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAV KONULARI

Yeterlik sınav konuları ve puan değerleri aşağıdaki gibidir,

KONU ADI YÜZDE (%) ORANI

Mevzuat ve uygulamaları 25

inceleme ve soruşturma 25

Meslekî yardım, rehberlik ve iş başında yetiştirme ile teftiş 40

Genel kültür 10

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda ilgili soru/sorular iptal edilmeyecektir, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/soruların şıkları doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar MEB iletişim Merkezi ?Alo 147? telefonundan yararlanabileceklerdir.

SINAV İLE İLGİLİ İTİRAZLAR

Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından sonra en geç 3 (üç) işgünü içerisinde YEĞİTEK'e, sınav sonucuna ilişkin itirazlarını ise sonucun adaylara duyurulmasından itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde İKGM'ye yapacaklardır.

Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını YEĞĠTEK Döner Sermaye işletmesinin T.C. Ziraat Bankası şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez ġubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat şubelerinden herhangi birine, ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, belgegeçer ile yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Adaylar, il eğitim denetmen yardımcılığı yeterlik sınav sonucuna, sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra 10 (on) gün içinde, dilekçe ile İKGM'ye başvuracaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza, adresi ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Sonuçlar İKGM tarafından adaylara bildirilecektir.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber