KPSS öğretmenlik (P10) puanı A Grubu alımlarda 2 yıl geçerli

2012'de yapılan Yönetmelik değişikliği ile MEB öğretmen atamalarında kullanılan P10 puanının geçerlilik süresi bir yıla indirilmişti. Ancak bu durum sadece öğretmen alımlarını kapsamaktadır ve kariyer meslek alımlarında ise hala 2 yıl geçerlilik süresi devam etmektedir. A Grubu kariyer meslek kadrolarına başvurmayı düşünen Eğitim Fakültesi mezun adaylarımız için hazırladığımız özel dosyamız için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS öğretmenlik (P10) puanı A Grubu alımlarda 2 yıl geçerli

Kısa bilgi

KPSS puanları kural olarak 2 yıl geçerlidir. Adaylar personel alımlarına geçerliliği devam eden KPSS puanlarıyla başvurmaktadır.

Ancak, KPSS'ye ilişkin Yönetmelik'te olarak 2 Temmuz 2012 tarihinde yapılan değişiklik ile MEB öğretmen atamalarında esas alınan P10 puanının geçerlilik süresi 1 yıla indirildi. Bunun yanında diğer KPSS puanlarının ( A Grubu, B Grubu) geçerlilik süresi ise hala 2 yıldır.

İlgili Yönetmelik Maddesi

KPSS'ye ilişkin Yönetmelik'in ?KPSS'nin geçerlilik süresi? başlıklı 11'inci maddesinde aşağıdaki ifade yer almaktadır:

?KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.?

Her eğitim fakültesi mezunu öğretmen adayı değildir.

2012 yılından itibaren mevzuatta ve kamu kurumlarının a grubu mesleklere yaklaşımında ortaya çıkan değişiklik neticesinde İİBF ve Hukuk fakültesi mezunlarının haricindeki fakülte mezunlarından da uzman, müfettiş, denetçi gibi unvanlara personel alınmaktadır. Buna eğitim fakültesi mezunları da dahildir. Kısacası eğitim fakültesi mezunlarına öğretmenliğe alternatif olarak kariyerli ve yüksek maaşlı yeni bir iş imkanı daha doğmuştur.

Puanın geçerlilik süresinin belirlenmesinde öncelikle KPSS puanı olan eğitim fakültesi mezununun hedefinin ne olduğu önemlidir. Bu aday öğretmen atamalarına mı başvuracak yoksa a grubu kadrolara mı başvurmak istiyor? Puanın geçerlilik süresi bu sorunun cevabına göre değişecektir.

Eğitim fakültesi mezunları için P10 puanlarının geçerlilik süresini aşağıdaki tablo ile netleştirebiliriz:

Eğitim Fakültesi Mezunları

Alım türü

MEB öğretmen atamaları

A Grubu alımlar

Adaylık türü

Öğretmen adayı

A Grubu aday

P10 geçerliliği

1 yıl

2 yıl

MEB atamaları için geçerlilik 1 yıl

Yukarıda verdiğimiz Yönetmelik maddesine baktığımızda ?öğretmen adayları için? ifadesi ile MEB tarafından yapılan öğretmen atamaları kastedilmektedir. Çünkü eğitim fakültesi mezunları MEB atamaları için öğretmen adayı konumundadır ve bu başvurular için P10 puanı 1 yıl geçerlidir.

A grubu alımlarda 2 yıl geçerli

A grubu alımlar uzmanlık, müfettişlik, denetmenlik gibi mesleğe girişi ve yetişme dönemi farklı olan mesleklerdir. A grubu mesleklere ilişkin detaylı bilgi almak ve avantajlarını öğrenmek için tıklayınız.

A grubu kadrolara girmek isteyen eğitim fakültesi mezunları ise Yönetmelik'te geçen ?öğretmen adayları? kapsamına girmemektedirler. Çünkü eğitim fakültesi mezunları bu alımlar için ?a grubu adaylar? konumundadırlar ve bu yüzden de a grubu alımlar için P10 puanı 2 yıl boyunca geçerlidir.

Örneğin 2011 yılı P10 puanına sahip bir aday 2013 KPSS'ye kadar yapılacak olan a grubu alımlara başvurabilir.

Eğitim fakültesi mezunu ?Uzman? alan kurumlar

ÖSYM Başkanlığı: Eğitim fakültesi mezunlarından ilk defa 2012 yılında ÖSYM uzman yardımcısı aldı ve ihtiyaç olduğu için aynı yıl 2 kez alım yaptı. İlk alımda eğitim fakültesi mezunlarından 13 kişi, ikinci alımda ise 6 kişiyi uzman yardımcısı olarak istihdam etti ve P10 puanı ile ilana çıktı.

İlk alım ilanını incelemek için tıklayınız.

İkinci alım ilanını incelemek için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı: Eğitim fakültesi mezunlarından ilk defa 2012 yılında milli eğitim uzman yardımcısı aldı ve ihtiyaç olduğu için aynı yıl 2 kez alım yaptı. İlk alımda eğitim fakültesi mezunlarından 50 kişi, yine ikinci alımda da 50 kişiyi uzman yardımcısı olarak istihdam etti ve P10 puanı ile başvuru aldı..

İlk alım ilanını incelemek için tıklayınız.

İkinci alım ilanını incelemek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber