İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kılavuz Kaptan Yeterlikleri Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 11 Kasım 2003 05:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılavuz Kaptan Yeterlikleri Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı

8.11.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır

Ulaştırma Bakanlığından:

Kılavuz Kaptan Yeterlikleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 31.12.1997 tarihli ve 23217 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kılavuz Kaptan Yeterlikleri Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin değişik (f) bendi aşağıdaki gibi değiştirilmiştir.

"f) 7 nci madde gereğince staj görmek,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin (I) numaralı bendinin değişik (a) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Stajyer kılavuz kaptan olmak için başvurular, ilgili liman başkanlıklarına yapılır. Liman Başkanlıkları, kılavuz stajına girecek adaylardan bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde belirtilen diğer şartlara uygun olanlara staj defteri düzenler ve adayları staj defteri ile birlikte iş hacmine göre varsa öncelikle kamu limanının kılavuzluk teşkilatına, yoksa iş hacmine göre ilgili kılavuzluk teşkilatına gönderir. Kılavuzluk teşkilatlarına bir yıl içinde gönderilecek stajyer kılavuz kaptan adaylarının sayısı; idare tarafından yetkilendirilmiş kılavuzluk teşkilatlarında fiilen çalışan kılavuz kaptan sayısı, l ila 3 kişi arasında olması halinde bir kişi, 3 ila 5 kişi arasında olması halinde iki kişi, 5 ila 10 kişi arasında olması halinde üç kişi, 10 kişiden fazla olması halinde ise 4 kişi olacak şekilde müracaat tarihleri ve Yeterlik Belgesindeki kıdem baz alınarak liman başkanlığı ile kılavuzluk teşkilatınca birlikte belirlenir. Gerek görülmesi halinde, bu sayılar idare tarafından değiştirilebilir. Kılavuzluk teşkilatları, kendilerine gönderilen adayı bir ay içinde staja başlatmak zorunda olup, staja başladığı tarihi ilgili liman başkanlığına bildirir."

"d) İlgili kılavuzluk teşkilatı, stajını tamamlayan kılavuz kaptan için stajyer kılavuz kaptanı yanında götüren bütün kılavuz kaptanlardan yazılı görüş alır ve ilgili stajyer kılavuz kaptanın stajının bittiğine dair belge düzenleyerek staj defteri ile birlikte ilgili Liman Başkanlığına gönderir. Liman Başkanlığı belgeleri değerlendirerek, aday için sınava giriş belgesi düzenler. Sınava giriş belgesi olmayan adaylar, kılavuz kaptan yeterlik belgesi sınavına giremezler."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin (e) bendi aşağıdaki gibi değiştirilmiştir.

"e) Sınava girenler için, ilgili liman başkanlığınca iki nüsha sınav puan belgesi düzenlenerek sınav komisyonu üyelerine doldurtulup imza ettirilir. Sınavı kazananların, sınav puan belgesi, nüfus cüzdanı sureti, Uzakyol Kaptanı Yeterlik Belgesi, sağlık yoklaması, staj hizmet defterinin liman başkanlığınca onaylanmış birer nüshası ilgili liman başkanlığının bağlı bulunduğu bölge müdürlüğü kanalı ile idareye gönderilir."

Yürürlük

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini, Denizcilik Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber