Nizip'te Suriyeli sığınmacılara akademik Türkçe kursu verilecek

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentte akademik Türkçe kursu başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) sponsorluğu ve Nizip Eğitim Fakültesi işbirliğiyle başlatılan kursta 60 Suriyeli öğrenciye Türkçe kursu verilecek. Kurs seçmeleri öncesi çadır kenti ziyaret eden Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Mehmet Özaslan kursiyerlerle görüştü.

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şöyle konuştu: ? Nizip Kaymakamlığı ve Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi bünyesinde verilecek olan Akademik Türkçe eğitimin sizler için önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kursların masraflarının tamamı AFAD tarafından karşılanmaktadır. Umarım ülkenizdeki savaş bir an önce biter ve eğitimlerinize kaldığınız yerden devam edersiniz.?

Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Özaslan ise eğitim süreci hakkında bilgi vererek şunları söyledi: ? Bu akademik eğitim süresince sizlere öncelikle Nizip Eğitim Fakültesi'nde hazırlanan sınıflarda ve mevcut çadır kentte bulunan eğitim çadırlarında bir profesör ve 6 yardımcı doçent tarafından günde 7 saat olmak üzere 8 hafta eğitim verilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber