'Ormanda kayboldum' ihbarıyla jandarmayı alarma geçirdi, evinde bulundu

Bursa'da, ormanlık alana mantar toplamaya giden genç, yoğun kar ve tipi yüzünden kaybolunca cep telefonundan '156 Jandarma İmdat Hattı'nı arayarak yardım istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gencin, Jandarma Haber Merkezi'ne "Şarjım bitiyor, kayboldum" şeklindeki ihbarı üzerine arama kurtarma ekipleri alarma geçti. Yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından kayıp gencin evine ulaştığı bilgisi herkesi şaşırttı. Ormanlık alanda çalışmaları yerinde takip eden gencin anne ve eşinin feryatları ise yürek dağladı.

Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'nde ikamet eden 1 çocuk babası Selim Kermen (39), çalıştığı tekstil fabrikasından dönünce mantar toplamak için Avdancık köyü mevkiindeki ormanlık alana gitti. Kermen, ormanda yürürken tipiye yakalanınca yönünü kaybetti. Sis ve tipi yüzünden çalılıların bulunduğu bir çukurda mahsur kalan Kermen, cep telefonuyla jandarmayı arayarak Avdancık köyü civarındaki ormanlık alanda kaybolduğunu söyledi. Eşi ve annesini de arayan Selim Kermen, "Çalılık alanda kayboldum, şarjım bitiyor." dedi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Kermen'in cep telefonu sinyallerinden mahsur kaldığı bölgenin koordinatlarını tespit eden Bursa İl Jandarma Komutanlığı, Bursa İl Sivil Savunma Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) görevlileri alarma geçti. Kermen'in kaybolduğu bölgeye Uludağ'da görev yapan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri de geldi. Selim Kermen'in yakınları da Avdancık köyüne gelerek, yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen arama çalışmalarına katıldı. Kermen'in annesi ve eşi gözyaşları içerisinde ekiplerden gelecek iyi haberi bekledi. Anne Kermen gözyaşları içinde, "Mantar toplamaya gitmişti, yavrum. Ne olursunuz onu bulun." diyerek gazetecilerden de yardım istedi.

Havanın kararmaya başlamasıyla birlikte bölgeye çok sayıda asker gönderildi. Eksi 3 derece soğukta uzun süre Selim Kermen'i arayan ekipler, Jandarma ihbar hattına gelen telefonla şaşkına döndü. '156 Jandarma İmdat Hattı'nı arayan Selim Kermen, görevli askerlere kendisinin eve geldiğini belirterek, aramaya son vermelerini istedi. Bunun üzerine ekipler rahat bir nefes aldı. Sevinçli haberi alan Selim Kermen'in yakınları hemen eve koştu. Evinde uzun süre sobanın yanından ayrılmayan Kermen başından geçen olayı şöyle anlattı: "Mantar toplamaya çıkmıştım. Tipi bastırınca yolumu kaybettim, aniden yükselen çalıların arasında mahsur kaldım. İki saat mücadele ettim bu arada jandarmayı arayarak haber verdim. Telefonum ıslanınca ekiplerin benimle irtibatı kesildi. Çareyi yüksek bir yere çıkmakta buldum. 4 saat yürüyünce yola çıktım. Demirtaş tarafında bir markette sığınıp yardım istedim. Marketçi beni evime kadar getirdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber