Doktorların Yaptığı Eylem Üzerine Bir Değerlendirme

Haber Giriş : 11 Kasım 2003 23:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktorların Yaptığı Eylem Üzerine Bir Değerlendirme

Türk Tabipler Birliği ve KESK'e bağlı SES sendikası öncülüğünde sağlık personelince geçen hafta içerisinde; ücretlerin arttırılması ve "eşit ve ücretsiz bir sağlık hizmeti" sunulması talepleri ekseninde bir eylem yapılmıştır.

Medya organlarında yer alan ayrıntılı haberlere göre; bazı illerde eyleme hiç katılım olmazken, bazı illerde oldukça yüksek bir katılım olmuş, bazı illerde ise sadece hastane özelinde eylem gerçekleştirilmiştir.

Eyleme ilişkin olarak ziyaretçilerimizin neler düşündüğünü belirlemek üzere bir anket hazırlamamıza rağmen sitemizde yaşadığımız teknik aksaklıktan dolayı bunu gerçekleştirme imkanı bulamadık. Ancak, sitemize yazılan yorumlar incelendiğinde, sitemiz ziyaretçilerinin, Başbakan Erdoğan'ın eyleme ilişkin olarak 'Doktorlar, özel muayenehanelerinde aldıkları rakamları bırakıp, bedava muayene yapsınlar, bir de onu görelim.' ve 'Doktorlar, bıçak parasını halka açıklasın' şeklinde yaptığı açıklamaların desteklendiği görülmüştür. İsim ve soy isim belirtilmediği veya hiç bir dil bilgisi kuralını içermedikleri için yayınlanmamış olan yorumlar da hesaba katıldığında bu destek daha açık hale gelmektedir.

Ancak, burada önemli bir ayrıntı vardır. Bu da; yorum yazan kişilerin, eyleme ilişkin bir değerlendirmede bulunmamış olmaları rağmen, hastanelerde karşılaşmış oldukları tutum ve davranışlardan dolayı Başbakan'ın belirtmiş olduğu konularla ilgili, genelde doktorlara özelde ise tüm sağlık personeline büyük bir öfke duydukları gerçeğidir.

Bu ayrıntı, belirtilen iki konuda hala büyük rahatsızlıklar olduğunu göstermektedir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber