Sözleşmeli Sağlık Personeli, Becayiş Taleplerini 30 Kasım'a Kadar Yapmalı

Sağlık Bakanlığında çalışan sözleşmeli sağlık personelinin becayiş başvuruları başlıyor. Sitemizin becayiş servisinde buluşan ziyaretçilerimizin, 30 Kasım tarihine kadar bulundukları ildeki "İl Sınav ve Kur'a Komisyonuna" bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Başvurunun kabulünde herhangi bir taktir hakkı bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığının konuya ilişkin olarak yayımladığı genelgeye bakmak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2005 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
Sağlık Bakanlığı

Sayı: B100PER0120006
Konu: Becayiş

... VALİLİĞİNE
(Sağlık Müdürlüğü)

4924 sayılı Kanuna'a tabi olarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 8. maddesinin (g) fıkrasında "Sözleşmeli personelin, aynı unvanda istihdam edilmek kaydıyla, üstleri vasıtasıyla sözleşmenin bitimine bir ay kala ilgili İl Sınav ve Kura Komisyonlarına karşılıklı yer değiştirme talebinde bulunması halinde görev yerleri, talepleri doğrultusunda değiştirilir. Bu şekilde yapılacak bir yer değiştirmede, sözleşmeli personelin, istihdam edildiği hizmet biriminde en az 1 yıl çalışmış olması şartı aranmaz. Ancak, sözleşme yapıldıktan sonraki karşılıklı yer değiştirmeler yeni sözleşme döneminin başlangıcında uygulanır..." hükmü yer almaktadır.

Yukarıdaki hüküm çerçevesinde, 4924 sayılı Kanuna tabi olarak istihdam edilen sözleşmeli sağlık personeli, sözleşmelerinin bitim tarihi olan 31/12/2005 tarihine bir ay kala (yani 30 Kasım 2005 tarihine kadar) üstleri vasıtasıyla ilgili İl Sınav ve Kur'a Komisyonuna karşılıklı yer değiştirme talebinde bulunmaları halinde, görev yerleri talepleri doğrultusunda herhangi bir takdire veya şarta bağlı olmaksızın, ilgili İl Sınav ve Kur'a komisyonu tarafından değiştirilecektir. Belirtilen şekilde gerçekleşecek olan karşılıklı yer değişiklikleri ilgili personele 2006 yılının ilk iş gününde yeni görev yerlerinde yeni sözleşme imzalamasıyla uygulanacaktır. İlgili personelin görev yeri değişiklikleri ve ayrılış başlayışları ÇKYS üzerinden yapılacaktır.

İl Sınav ve Kur'a komisyonları, becayiş taleplerine ilişkin dilekçeleri ve bu taleplere ilişkin kararları sözleşmenin imzalanmasından itibaren en geç bir hafta içinde Bakanlığımıza ulaştırılması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Sağlık Bakanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber