Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği uygulması hakkında yeni bir genelge yayımladı.

Haber Giriş : 16 Kasım 2003 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği uygulması hakkında yeni bir genelge yayımladı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı :B100TSH0200002
Konu :Aile doktorluğu

16428 sayılı 31.10.2003 tarihli Bakanlığımız Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü imzasıyla Valiliklere gönderilen yazı ekindeki bilgi notu ile ilgili olarak Bakanlığımıza yapılan başvurular nedeni ile konuya açıklık getirilmesi gerektiği anlaşılmıştır.

Bakanlığımızın birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirme konusundaki hedeflerinden birisi olan "aile doktorluğu" uygulaması ile ilgili eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına ilişkin söz konusu yazının yeterince açıklayıcı olmamasının yanı sıra, hekimlerin kısa bir zaman dilimi içinde bir tercihe zorlanması gibi yanlış anlamalara da yol açtığı görülmüştür. Ayrıca yazıda sözü edilen zaman kısıtlamasının, yazının hekimlerin eline geç ulaşması nedeniyle de kaygılandırıcı bir rol oynadığı anlaşılmaktadır.

Bakanlığımızın bu konudaki çalışmaları, halkımıza sunulan sağlık hizmetinin kalitesinin ve ulaşılabilirliğinin arttırılmasının yanı sıra tüm sağlık çalışanlarının çalışma ortam ve şartlarının çağdaş bir seviyeye ulaştırılmasına yöneliktir.

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bilim adamları, aile hekimleri ve sektörün temsilcilerinin katkılarıyla oluşturulan "Aile Hekimliği Danışma Komisyonu" Dünya Aile Hekimleri Birliği (WONCA) 'nin de desteğiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Genel Müdürlüğümüzün ilgili yazısı, çalışmalarını yürütmekte olan Aile Hekimliği Danışma Komisyonu'nun önerileri doğrultusunda hekimleri aile doktorluğu konusunda bilgilendirmeyi ve uyum eğitimine talebin belirlenmesini amaçlamaktadır.

Bilgilerinizi ve ilgililere duyurulmasını rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber