Nakil yapan memurların Ocak ayı çilesi

Devlet memurları açısından en sıkıntılı konulardan bir tanesi nakil işlemleridir. Ancak nakil işlemini sağlamak yeterli değildir ayrıca özürden dolayı nakli yapılanların bu durumlarını her yıl Ocak ayında yeniden belgelendirmesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nakil yapan memurların Ocak ayı çilesi

Devlet memurları açısından en sıkıntılı konulardan bir tanesi nakil işlemleridir. Ancak nakil işlemini sağlamak yeterli değildir ayrıca özürden dolayı nakli yapılanların bu durumlarını her yıl Ocak ayında yeniden belgelendirmesi gerekmektedir.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik, yer değiştirmeye tabi personelin atanmasına ve nakillerine dair hususları düzenlemiştir.

Bu Genel Yönetmeliğe göre kamu kurumları yer değiştirmeye tabi personelini, kurumsal düzeyde çıkardıkları yönetmeliklerin kapsam maddesinde belirtmekte ve bu unvanda bulunanlara bölgeler bazında belirli süreler görev yapma zorunluluğu getirmektedir. Bu düzenleme yapılırken, özür durumu hallerinde, belirli süre görev yapma zorunluluğunun aranmayacağı da yönetmelikte hükme bağlanmaktadır.

Genel Yönetmelikte, yer değiştirmeye tabi personelin sağlık ve eş durumu özür tatinlerine ilişkin şu hüküm bulunmaktadır:

"Sağlık Durumunun Belgelendirilmesi
Madde 13 - (A) Özür grubuna dayanarak memurun yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin bulunduğu yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağı, "Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği"ne göre tam teşekküllü Devlet Hastahanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gerekir. Bu özür grubuna dayanarak yerleri değiştirilenler her yıl Ocak ayında alacakları aynı nitelikteki sağlık kurulu raporu ile durumun devam ettiğini belgelendirirler. Gerekli sağlık şartlarını kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tesbit edilenler, ayrıldıkları hizmet bölgesindeki eksik hizmetlerini tamamlamak zorundadırlar.

Eş Durumunun Belgelendirilmesi
Madde 14 - (B) özür grubuna dayanarak memurun yer değiştirme isteğinde bulunebilmesi için; eşinin Devlet Personel Dairesi Kurulması Hakkındaki 13/12/1960 tarih ve 160 sayılı Kanuna tabi bir kurumda memur statüsünde çalıştığını, görev yeri belgesi ve nüfus kağıdı örneği ile belgelendirmesi gerekir. Ayrıca, eşlerden birinin bağlı olduğu nüfus idaresinden alınacak evlilik durumunu kanıtlayan belgenin de eklenmesi gerekir.
Bu özür grubuna dayanarak yerleri değiştirilenler her yıl Ocak ayı içinde durumlarının devam ettiğini aynı şekilde alınmış belgelerle belgelendirirler."

Dikkat edileceği üzere her iki maddede de, yer değiştirmeye tabi personel olup da özür durumundan dolayı görev yeri değişenlerin, Ocak ayında alacakları belgeyle bu özürlerinin devam ettiğini ispatlamaları gerektiği belirtilmiştir.

Bu nedenle içinde bulunduğumuz ay içerisinde, yer değiştirmeye tabi personele, özür durumlarının devam ettiğini gösteren belgeleri yeniden temin etmeleri ve bu belgeleri kuruma ulaştırmaları konusunda resmi yazılar gönderilmektedir. Bu belgeleri temin edemeyenler, eksik kalan hizmet sürelerini tamamlamak zorunda kalacaktır.

KİMLER YER DEĞİŞTİRMEYE TABİ PERSONELDİR

Nakil yapan memurların, yukarıdaki yazı sonrasında telaş etmemesi gerekmektedir. Zira bu açıklamalar sadece, belirli illerde belirli süre görev yapmakla mecbur tutulmuş kamu görevlileri içindir.

Örneğin

- Diyanet için il müftüsü, il müftü yardımcısı, ilçe müftüsü, şube müdürü ve vaiz,

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı için "teknik hizmetler ile sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıflarında yer alan Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Kimya Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi, Kimyager, Biyolog, Ziraat Teknikeri, Veteriner Sağlık Teknikeri, Ziraat Teknisyeni, Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Laborant kadrolarında görev yapan personel",

- Emniyet Genel Müdürlüğü için emniyet hizmetleri sınıfındaki tüm personel...

Bu kurumlarda yer alan unvanlar için, bölgelerde belirli süre görev yapmış olma şartı aranmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber