Mahkeme: Soruşturma onayı dışındaki konudan ceza verilemez

Eğitim Bir Sen tarafından açılan davada, soruşturma onayında yer almayan bir iddianın araştırılmasından dolayı verilen Kınama cezasının iptaline karar verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme: Soruşturma onayı dışındaki konudan ceza verilemez

İzmir Torbalı'da meydana gelen bir olayda, Valilik makamının oluru ile bir halk eğitim merkezi müdürü hakkında, şu iddiaları araştırması için 2 eğitim müfettişi görevlendirilmiştir.

"Yarışmaya katılabilmek için okullarda görevlendirdiği halk oyunları öğreticilerini kursiyer gibi gösterdiği, bunlar için ayrıca kurs varmış gibi göstererek, bir bakım sahte onay alarak ayrıca başka bir kişiye usta öğreticilik parası ödediği, yarışmaya katılan ekipte Torba'lıda ikamet eden kişi olmadığı, bu şekilde ücret ödediği, bu kişilerden maddi çıkar sağladığı"

Ancak müfettişler tanık beyanları sonrasında, soruşturdukları kişi için "halk oyunlarını ekibinin çalışmalarını onay alınan yer dışında başka bir yerde yapması" suçunun işlendiğine kanaaet getirmiş ve kınama cezası teklif edilmiş ve uygulanmıştır.

3 hakimli İzmir 1. İdare Mahkemesi, soruşturmada yer alan iddialar dışındaki konu için yeniden onay alınmadığı gerekçesiyle, cezayı iptal etmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber