Sağlık Personelini Özlük Hakları Konusunda Görüş Belirtmeye Çağırıyoruz

Haber Giriş : 19 Kasım 2003 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Personelini Özlük Hakları Konusunda Görüş Belirtmeye Çağırıyoruz

Sağlık çalışanlarının maaşlarına ilave olarak aldıkları ek ödemelerin hesaplama yöntemleri 01.01.2004 tarihinden itibaren tamamen 
değişmektedir. Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığına bağlı döner sermayeli kuruluşlarda görevli personele döner sermayeden yapılacak ek ödemenin oran, usul ve esasları yeniden belirlenmektedir. Bu belirlemede personelin unvanı, görevi, çalışma şartları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, serbest çalışıp çalışmaması, kurumlarda yapılan muayene, girişimsel işlemler ile özellik arz eden riskli bölümlerde çalışma gibi unsurlar dikkate alınacaktır. Bu hususlara ilişkin olarak hazırlanan, "birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında döner sermaye gelirlerinden personele ödenecek esaslar hakkındaki taslak" Sağlık Bakanlığının internet sitesinde tartışmaya açılmıştır. Taslak metinleri, sitemizin "Tasarı Haberleri" kategorisi altında yer almaktadır. Ayrıca tasarıya ilişkin olarak bir sağlık personelince yapılan eleştiri ve öneriler, sitemizin "Makaleler" ve "Sizden Gelenler" kategorilerinde yayınlanmıştır. Döner sermayeli kurumlarda çalışan sağlık personeli için önem arz eden bu taslak hakkında, sağlık personelini görüş belirtmeye çağırıyoruz.

Birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında döner sermaye gelirlerinden personele ek ödeme yapılması hakkındaki yönerge taslağını görmek için tıklayın.

Taslağa ilişkin görüşlerinizi 'Yorum Ekle' bölümü veya [email protected] e-mail adresi ile bizlere ulaştırabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber