ÖSYM'nin Bilgi Teknolojilerinden Yararlanmaması Büyük Bir Hatadır

Haber Giriş : 21 Kasım 2003 13:34, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 14:48
ÖSYM'nin Bilgi Teknolojilerinden Yararlanmaması Büyük Bir Hatadır

ÖSYM'nin Bilgi Teknolojilerinden Yararlanmaması Büyük Bir Hatadır

Memuriyete girişlerin merkezi bir sınav ve merkezi bir yerleştirme ile yapılması uygulamasına 1999 yılında geçilmiştir.

İlk sınav 1999 yılında ÖSYM tarafından, ilk merkezi yerleştirme ise Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmıştır.

İlk yerleştirmelerde, henüz bir sistem oturtulmadığından oldukça ilkel bir metodla (optik okuyucu kullanılmamış, adayların başvuru formlarına yazdığı tercih kodları Devlet Personel görevlilerince bir kez daha bilgisayarlara girilerek) yerleştirme işlemi yapılmaya çalışılmıştı.

Tabii olarak bu tür bir yerleştirme işleminde hatırlanacağı üzere bir çok hata yapılmıştı. Şimdi bir kez daha aynı hataların ortaya çıkmasına zemin hazırlayacak olan bu yerleştirme işleminin bir benzeri ÖSYM tarafından yapılmaya çalışılmaktadır.

Oysaki, çok kısa bir zaman önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen bir sistem ile internet üzerinden öğretmen yerleştirme işlemi yapılabileceği gösterilmişti. Ancak, ÖSYM 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atamalarında kullandığı sistemi ıskalayarak, 1999 yılında yapılan sistemi örnek almakta ve atamaları manuel bir şekilde (elle) yapmaya çalışmaktadır.

Bu sistemin sadece bir yanlış yapılsa dahi atamaları etkileyeceği açık olduğuna göre yerleştirme işlemine katılacak olan adayların daha sonra haklarını arayabilmeleri için ÖSYM gönderdikleri tercih formunun bir fotopisini saklamaları yararlı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber