Adana Valisi Önal, öğretmen soruşturmalarından bıktığını ve yayın evleri adına kitap ve dergi satan öğretmenlerin ceza alacağını söyledi.

Haber Giriş : 22 Kasım 2003 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valisi Önal, öğretmen soruşturmalarından bıktığını ve yayın evleri adına kitap ve dergi satan öğretmenlerin ceza alacağını söyledi.

İmzaladığı evrakların yarısının öğretmen soruşturmalarıyla ilgili olduğunu söyleyen Adana Valisi Kemal Öal, "Ben bu soruşturmalardan bıktım. Öğretmenler birbirini şikayet edeceğine, öğrencilerine vakit ayırmalı" dedi. Vali Önal ayrıca yayın evleri adına yardımcı kitap ve dergi satan öğretmenlerin cezalandırılacağını söyledi.

Yaklaşan öğretmenler günü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Şimşek ve beraberindekileri kabul eden Öanl, Milli Eğitimdeki rahatsızlıkları dile getirdi. Öğretmenlik mesleğinin çok yıpratılmaından yakınan Vali Önal, imzaladığı evrakların yarısının  öğretmen soruşturmalarıyla ilgili olduğunu söyledi. Bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Önal, "Ben bu soruşturma evraklarıyla uğraşmaktan bıktım. Öğretmenler birbirini şikayet etmeyi bırakıp, öğrencileriyle, dersleriyle ilgilenmeli." dedi.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere ücretsiz kitap dağıttığını belirten Vali Kemal Önal şunları söyledi. "Ancak, kitap şatışı konusunda bazı alıkanlıklar devam ediyor. Ücretsiz kitap verilmesine rağmen şimdi de öğrencilere dergi ve yardımcı kitap satışı yapılmasına bazı öğretmenlerin aracılık ettiği yönünde şikayetler var. Soruşturmaların sonuçlanmasından sonra vereceğim cezaları göreceksiniz. Bu tür öğretmenleri hiç affetmeyeceğim."

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Koncuk, Vali Önal'ın öğretmen soruşturmalarıyla ilgili sözlerine hak verdiğini söyledi. Koncuk şöyle konuştu: "Soruşturma geçiren öğretmen, iftiraya uğradığını  ve temize çıkacağını bilse bile tedirginlik duyuyor. Öğretmenler arasında huzursuzluk çıkıyor. Eğitim camiası, gereksiz soruşturmalarla vakit kaybetmemeli."

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber