ÖSYM, KYBS Sorularını Yayımlamak Zorundadır

Geçtiğimiz hafta sonunda yapılan Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavına (KBYS) ilişkin soru ve cevaplar ÖSYM tarafından hala yayımlanmamıştır. Ancak, ÖSYM, bu sınavın soru ve cevaplarını talep edilen kişilere, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca, vermek zorundadır. Bu zorunluluk, ÖSYM'nin benzer bir davayı kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM daha önce de yaptığı ÜDS sınavına ilişkin soru ve cevapları yayımlamamış, bir adayın buna ilişkin talebini reddetmiş, adayın Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itirazı neticesinde Kurul aday lehine karar vermiş, ÖSYM, bu Kurul kararının iptali yönünde açtığı davayı da kaybetmiştir.

Bu örnek olaydan dolayıdır ki, ÖSYM'nin bu yönde yapılacak başvuralara olumlu yanıt vermelidir. Aksi halde çok ciddi bir dava masrafıyla karşı karşıya kalabilir.

Bu bağlamda şunu belirtmek istiyoruz....

Adaylar, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında ÖSYM'den bu sınava ilişkin soru ve cevapları talep edebilirler. ÖSYM'nin bu talebi reddetmesi halinde ise 60 gün içinde idari yargıda dava açması gerekmektedir. Biz memurlar.net olarak ÖSYM'nin bu davaları kesin olarak kaybedeceğini düşünüyoruz. (ÖSYM'nin red cevabı üzerine Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itirazda bulunma zorunluluğu yoktur. Direkt olarak dava açılabilir.)

Davanın kazanılması halinde davaya ilişkin yapılacak masraflar da tahsil edilebilmektedir. Yani dava açmanın başlangıçta 60 YTL'lik gibi bir masrafı olsa da dava sonunda bu masraf ta ÖSYM'den tahsil edilecektir.

ÖSYM'nin soru ve cevapları yayımlamaya zorlayabilmek için ziyaretçilerimizi en doğal haklarını kullanmaya davet ediyoruz. ÖSYM'ye başvurularda kullanılacak formu görmek için tıklayınız.

Yukarıdaki form doldurulduktan sonra, şu adrese posta yolu ile gönderilmelidir: ÖSYM 06538 Bilkent/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber