Jandarmadaki sivil memura tayin kolaylığı

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki sivil memurlara becayiş imkanı tanındı, ayrıca eş durumu tayin imkanı genişletildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Mart 2013 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarmadaki sivil memura tayin kolaylığı

Jandarma Genel Komutanlığı Ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli devlet memurlarının yer değiştirme işlemlerini düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı.

JANDAMA VE SAHİL GÜVENLİKTEKİ MEMURLAR KENDİ KURUMLARI İÇİNDE BECAYİŞ YAPABİLECEK

Değiştiren madde: MADDE 1 – 27/7/2012 tarihli ve 28366 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında Görevli Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“f) Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi, atamaya yetkili amirin uygun bulmasına bağlıdır.”

Değiştirilen madde: Atamalarda göz önünde bulundurulacak hususlar

MADDE 9 – (1) Atamalarda aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulur:

a) Atamalarda aile bütünlüğünün muhafaza edilmesi bakımından, eş ve sağlık durumları, ilgili kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanarak dikkate alınır.

b) Aynı kurumda çalışıp da atanma talebinde bulunan eşlerden ast durumunda olanın görev yeri üst durumda olana bağlı olarak değiştirilir.

c) Farklı kurumlarda çalışıp da atanma talebinde bulunan eşlerden unvan, kadro ve görev bakımından daha aşağıda bulunanın görev yeri üst durumda olana bağlı olarak değiştirilir.

ç) Önceki görev yerinden disiplinsizlik nedeniyle atamaya tabi tutulan memurların, eski görev yerlerine yeniden atanma istek ve teklifleri dikkate alınmaz.

d) Özürlü memurların atanmak istedikleri yerde boş kadro bulunması halinde kadroları ile birlikte atamaları yapılabilir.

e) Şehit veya vazife malulü olan kamu görevlileri ile erbaş ve erlerin, Devlet memuru olarak görev yapan eş, çocuk, anne, baba ve kardeşlerinin; yer değiştirme suretiyle atanma talepleri, bu durumlarının ilgili yerlerce belgelendirilmiş olması kaydıyla, kadro imkânları da dikkate alınmak suretiyle bu Yönetmelikteki kısıtlayıcı hükümlere bakılmaksızın öncelikle gerçekleştirilir.

Diğer taraftan, memurlar.net üyeleri, http://becayis.memurlar.net adresinden uygun becayiş ilanı bırakabilir veya uygun becayiş adayı arayabilir. Servis ücretsiz olup, servisten yararlanabilmek için üye olmanız ve ilan bırakmanız gerekmektedir.


JANDARMA VE SAHİL GÜV. KOM. MEMURLARININ EŞ DURUMUNDAN TAYİN İMKANI GENİŞLETİLDİ.

MEMURLAR, EŞİ BİR KAMU KURUMUNDA İŞÇİ VEYA SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLARAK ÇALIŞIRSA DA EŞ DURUMU TAYİNİ YAPABİLECEK

Değiştiren madde: MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi ile aynı fıkranın (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Aşağıda belirtilen öncelik sırası esas alınarak, hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle ataması yapılabilir.”

“b) Eş Durumu: Memurun eş durumuna dayanarak yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için, eşinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur, sürekli işçi, sözleşmeli personel statüsünde görev yaptığını veya özel kanunlarla kurulan kamu kuruluşlarında çalıştığını görev yeri belgesi ile belgelendirmesi gerekir.”

Değiştirilen madde: İsteğe bağlı yer değiştirmeler

MADDE 11 -(1) Aşağıda belirtilen öncelik sırası esas alınarak, hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle atama yapılabilir.

a) Sağlık Durumu: Memurun sağlık durumuna dayanarak yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin, bulunduğu yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağını ya da tam teşekküllü hastane bulunan bir yerde oturma zorunluluğu bulunduğunu, tam teşekküllü resmi hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir.

b) Eş Durumu: Memurun eş durumuna dayanarak yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; eşinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur statüsünde çalıştığını görev yeri belgesi ile belgelendirmesi gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber