Sözleşmeliler kadroya alınırsa Haziran'da tercih yapabilirler mi?

Gündemde 80 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi var. Kadroya geçenlerin Haziran yerleştirmelerinde kadrolu kontenjanları tercih edip edemeyeceği ise şimdiden tartışılmaya başlandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mart 2013 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözleşmeliler kadroya alınırsa Haziran'da tercih yapabilirler mi?

80 bin sözleşmeliyi kadroya alınıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hazırlıkları devam eden Torba Kanun Tasarısı ile ilgili yaptığı açıklamada tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirileceğini belirtti. Bu konunun detaylarını öğrenmek için tıklayınız.

Kadroya geçiş müjdesiyle heyecanlanan sözleşmeli personel, kadroya geçmeleri durumunda tercih haklarının ne olacağını merak ediyor.

Mevzuat ne diyor?

KPSS Yönetmeliği ve Kılavuza göre; KPSS puanı 2 yıl sonraki yeni sınava kadar geçerlidir. Yani mevzuatta bir kişinin statüsünün değişmesi (örneğin sözleşmeliden kadroya geçmesi, işçi olan bir kişinin sözleşmeli olması) durumunda tercih yapmasına engel herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

KPSS gündemini ve ilanları takip etmek amacıyla Facebook grubumuza üye olmak için tıklayın.

Kadroya geçenlerin tercih hakkı etkilenmez

80 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi halinde, 2012 P3, P93 ve P94 puanları bu durumdan etkilenmeyecek ve geçerliliği devam edecektir. Sonuç olarak, kadroya geçenler Haziran ayındaki merkezi yerleştirmelerde tercih yapabilirler.

Haziran atamalarında sırf kadroya geçmek için tercih yapacak olanların sayısı oldukça yüksek. Ancak, bu kişilerin henüz "bir iş sahibi olamayan yüz binlerce adayı" düşünerek kanaatkar bir yaklaşımla "etik bir duruş" sergileyeceğini ve Haziran'da tercih yaparak bir kurumdan başka bir kuruma zıplamayacağını düşünüyoruz. Ya da Torba Yasa Tasarısına bu konuda bir hüküm konulmasının kamu yararı açısından uygun olacağını umuyoruz.

2011 Haziran'da kadroya geçenler de yine tercih yapmışlardır

4 Haziran 2011 tarihinde çıkarılan 632 sayılı KHK ile yaklaşık 200 bin sözleşmeliye kadro verilmişti. Bundan 15 gün sonra yapılan yerleştirmelerde ise kadroya geçenler de tercih yapmışlardı.

Muvafakat sorununa dikkat!

Kadroya geçmesi muhtemel sözleşmelilerin, Haziran'da tercih yaparken şunu artık bilmesi gerekmektedir. Bir memurun başka bir memur kadrosuna geçebilmesi için, çalıştığı kurumun muvafakat vermesi gerekmektedir. Muvafakat verilmemesi halinde, memurj başka bir kurumun memur kadrosuna geçişi mümkün olamayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber