Patnos MEM şimdi de öğretmenlerden 'karne parası' topluyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Aralık 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PATNOS MEM'İN ŞAŞIRTICI UYGULAMASI

Bilindiği üzere hemen hemen her karne döneminde MEB, Milli Eğitim Müdürlükleri'ne öğrenci ve velilerden ?karne parası? adı altında herhangi bir para talebinde bulunulmaması gerektiğini resmi yazılarla bildirir.

Buna rağmen Patnos Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenci veya velilerden değil, öğretmenlerden karne parası toplamaktadır. Söz konusu uygulama şu şekilde gerçekleştirilmektedir:

Ağrı'nın Patnos ilçesinde çalışan öğretmenlerin karneleri kırtasiyecilerden almaları yasaklanmış, her bir karneyi 50 ykr karşılığında Milli Eğitim Müdürlüğü'nden almak zorunda oldukları bildirilmiştir. Yine de başka bir kırtasiyeden almak isteyen öğretmenlerden Patnos Milli Eğitim Müdürlüğü'ne karne başına 30 ykr ödemeleri zorunlu kılınmıştır. Yapılan bu uygulama sonucu birçok öğretmen zor durumda kalmıştır.

Daha önce de Patnos MEM'in emrinde çalışan öğretmenlerden yasal olmayan yollarla zorunlu bağış topladığı haberi memurlar.net'te 02.08.2005'te yayınlanmış ve bu haber üzerine ertesi gün Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü'nden habere cevaben; haberin yayınlanmasından önce Patnos Kaymakamlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma açılmış olduğu bildirilmişti.

Öğretmenler olarak Patnos MEM'in bu tür yanlış ve hiçbir yasal dayanağı olmayan uygulamalarına bir an önce son vermesini istiyoruz.

Saygılarımızla?

Haber Gönder yoluyla yazan: Neo


02/08/2005 tarihli "Patnos MEM'in Yanlış Uygulaması" başlıklı haber için tıklayın.
03.08.2005 tarihli ve "Patnos MEM Hakkında Soruşturma Açılmış" başlıklı haber için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber