Zabıt katipliği haberinde düzeltme...

Bugün yayınladığımız, "Zabıt katipliği uygulamalı sınavda 90 alamayan mülakata alındı" haberinde düzeltme yapıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıt katipliği haberinde düzeltme...

Bugün yayınlamış olduğumuz haberde, Düzce adliyesindeki bir olaya dikkat çekmiştik. Adliyenin yayınlamış olduğu verilere göre, uygulamalı sınavda 3 dakikada 90 kelime yazamayan bir aday mülakat sınavına alınmış ve başarılı bulunmuştu.

Söz konusu habere dair veriler, Düzce adliyesinin internet sitesinden alınmıştır.

Ancak, sitemize gönderilen açıklamada, uygulamalı sınav sonrasında bazı adayların itirazda bulunduğu ve komisyonun itirazlar üzerinde yaptığı değerlendirmede, haberde bahsi geçen kişinin itirazının yerinde bulunduğu belirtilmiştir. Yani 90 kelime yazamadığı için başarısız görülen aday itirazda bulunmuş ve komisyon evraklar üzerinde yaptığı incelemede kişinin 90 kelime yazmış olduğu tespiti yapmıştır. Bu yeni duruma binaen de kişi, mülakata alınmıştır.

Sınava dair tüm sonuçlar Düzce adliyesinin sitesinde açıklanırken, uygulamalı sınava yapılan itiraza yönelik karar, Düzce adliyesinin internet sitesinde yayımlanmadığı için, torpil mi yapıldı şüphesi oluşmuştur. Bu nedenle, adliyelerin itiraz sonuçlarını da kurum internet sitelerinden yayınlaması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber