'Öğrenim kredi borçları affdedilsin'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Aralık 2005 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan AVCI, öğrenim kredisi ve katkı kredisi borçlarını ödeyemedikleri için, haklarında icra takibi başlatılan 255 bin üniversite mezununun haciz kıskacı altında inim inim inlediklerini belirterek, Başbakan Erdoğan'a, kredi borçlarının affedilmesi talebinde bulundu.

AVCI, Öğrenim ve katkı kredisi toplam borç miktarının faizi ile birlikte 81 trilyon lira olduğunu belirterek, "Bu para hemen hemen İMF borçlarına ödediğimiz günlük faizin karşılığına denk gelmektedir. İş bulamadıkları için borçlarını ödeyemeyen bu gençlerin borçlarının, ya 10 yıl ertelenmesi, ya da affedilmesi gerekir", dedi.

Öğrencilerin aldıkları kredinin geri ödemesinin iki yıl sonra başlamasının ve ödeme süresinin iki yılla sınırlı olmasının da ülke gerçekleriyle örtüşmediğini söyleyen AVCI, "Türkiye İş Kurumunun verilerine göre şu an ülkemizde üniversite mezunu işsiz oranı 2,5 milyonu çoktan geçmiştir. Ülkemizde gençlerin üniversiteyi bitirir bitirmez iş bulması mümkün değildir. Devlet, milyon dolarları hortumcuların, tefecilerin, banka batıranların açtığı delikleri kapamak için kullanırken, parasızlıktan dolayı borcunu ödeyemeyen fakir halk çocuklarının kredi borçlarını, haciz yoluyla, korkutarak alma yoluna gitmemelidir. Anne babalar bin bir zorluk ve sıkıntıya katlanarak çocuklarını üniversiteye göndererek, çocuklarının bir iş sahibi olduklarını görmeyi beklerken, eve gelen haciz memurlarıyla adeta dünyaları yıkılmıştır. İşsizlikten, parasızlıktan dolayı bunalmış, adeta hayata küsmüş gençlerimiz ve aileleri haciz kıskacından kurtarmalıdır", dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber